PS Martin Roos saluta numirea succesorului sau (comunicat) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Martin Roos salută numirea succesorului său (comunicat)

[2018-05-16]
Mons. Pál József-Csaba
Cu bucurie în suflet anunț clerul, persoanele consacrate și enoriașii Diecezei noastre (de Timișoara), că în această zi, în data de 16 mai 2018, Sfântul Părinte, Papa Francisc l-a numit ca nou Episcop romano-catolic de Timișoara pe pr. Pál József-Csaba, canonic, arhidiacon și paroh.

Noul episcop s-a născut la 3 decembrie 1955 în localitatea Șoimeni-Ciuc, județul Harghita. După studiile gimnaziale a urmat așa numita Școala de Cantori din Alba Iulia. După absolvire și-a continuat studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. A fost hirotonit întru preot la 21 iunie 1981 de către episcopul Jakab Antal. După hirotonire timp de patru ani a activat în calitate de capelan la Parohia Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul din Târgu Mureș, iar începând cu anul 1985 și-a continuat activitatea în Dieceza de Timișoara. Episcopul Sebastian Kräuter l-a numit paroh de Bacova, Buziaș și Nitzkydorf. În anul 1987 a ajuns în Parohia „Maria Zăpezii” din Reșița ca preot-paroh, ulterior fiind numit decan, respectiv arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan. În cadrul Capitlului Catedralei a primit titlul de Canonicus Carolinus Senior. Începând din 1994 este directorul responsabil al revistei diecezane „Vita Catholica Banatus”.
Noul Episcop până în prezent a activat cu pricepere și dăruire, dând dovadă în această slujire de multă râvnă și fidelitate. Activitatea depusă în slujba Diecezei de Timișoara a fost apreciată atât de clerul diecezei cât și de credincioși. Pentru contribuția marcantă la viața spirituală și mișcarea ecumenică defășurată la nivelul municipiului Reșița în anul 2010 Consiliul Județean i-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin”. Consacrarea și instalarea întru Episcop va avea loc la data de 6 august, în sărbătoarea „Schimbării la față a Domnului”, începând cu orele 10:00 în Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara.
Pe noul Episcop să îl însoțim cu rugăciunile și urările noastre de bine. Bunul Dumnezeu să îl ocrotească și să îi dăruiască multă putere, har îmbelșugat și bucurii în activitatea arhierească. (Timișoara, la 16 mai 2018, + Martin, Episcop, administrator apostolic)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 80, Ultimul acces: 2019-01-16 21:20:37