Primele antrenamente pentru „Run for life”. Beatrice Serban si Diana Kovacs s-au inscris la semimaraton - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primele antrenamente pentru „Run for life”. Beatrice Șerban și Diana Kovacs s-au înscris la semimaraton

[2018-02-12]
de Sorin Ionițe

Primul antrenament oficial pentru semimaratonul din 10 martie a avut loc duminică în Parcul Al. I. Cuza (fost IOR), din sectorul 3 al Capitalei. După prima săptămână de înscrieri aproximativ 100 persoane s-au alăturat cauzei umanitare, printre care Beatrice Șerban, campioană mondială la culturism, și Diana Kovacs, campioană la judo.
Competiția organizată de Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale în parteneriat cu asociațiile Club Sportiv Ro, Club Maraton și Elite Running, are drept scop conștientizarea riscului de cancer de col uterin și tratarea acestuia. De asemenea, aceasta își propune promovarea alergării in aer liber și a unui stil de viață sănătos.
Antrenament pentru Run for life ©Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale
„Invităm cât mai multe persoane să se alăture acestei cauze. Cei bolnavi au nevoie de noi!”, a spus Danuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. El a explicat că cei care doresc să sprijine această cauză umanitară pot opta pentru trei variante: Semimaraton Run for Life – 21.1 km, Cursă de 10 km, sau Cursă de 3.7 km. Obiectivele acestui eveniment sunt următoarele:
conștientizarea importanței diagnosticării precoce a cancerului în vederea tratării,
strângerea de fonduri necesare achiziționării aparaturii medicale ce depistează cancerul de col uterin,
sprijinirea copiilor internați la Institutul Oncologic București prin achiziționarea materialelor de uz zilnic.
Conform analizei Institutului National de Sănătate Publică, România are cele mai înalte rate de incidență și mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabilă prin faptul că, în România, femeile ajung la medic în stadiile tardive ale bolii, când cancerul este invaziv. Odată la două ore o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin.
Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul efectuarii periodice a testului Babeș-Papanicolau.
Pentru înscriere și detalii, accesați: runforlife.ro.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 28, Ultimul acces: 2018-12-19 05:37:37