„Biserica lui Hristos este stalpul de foc care ne calauzeste prin intunericul lumii spre aurorele Imparatiei vesnice”, spune IPS Irineu al Alba Iuliei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Biserica lui Hristos este stâlpul de foc care ne călăuzește prin întunericul lumii spre aurorele Împărăției veșnice”, spune IPS Irineu al Alba Iuliei

[2018-02-12]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, IPS Irineu a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. Ierarhul a atras atenția c㠑omenirea de astăzi se află într-o criză de nebunie, amăgindu-se și agitându-se, fără să-și afle odihna și echilibrul’. Făcând o paralelă cu Biserica lui Hristos, Părintele Arhiepiscop a evidențiat că aceasta este ‘este stâlpul de foc care ne călăuzește prin întunericul lumii spre aurorele Împărăției veșnice.
În Biserică sunt episcopii și preoții, crainicii cerului, care ne aduc vestea cea bună a lui Dumnezeu, adică mesajul evanghelic tămăduitor și regenerator. În Biserică primim harul dumnezeiesc care ne purifică, ne fortifică și ne pregătește treptat pentru momentul reîntâlnirii noastre, pe planul veșniciei, cu cei dragi și pentru clipa solemnă a întâlnirii noastre cu Dumnezeul Cel viu și nemuritor’, a spus Înaltpreasfinția Sa.
În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Ioan Țara a fost hirotonit preot pe seama Centrului creștin social-medical de zi cu hramul Sfântul Nectarie din municipiul Sighișoara, notează site-ul oficial al Eparhiei.
La final, Arhiepiscopul Irineu a acordat Ordinul Credință și Unire cunoscuților și îndrăgiților interpreți de folclor muzical de pe meleagurile Albei, domnului Ioan Fulea și doamnei Veta Biriș, în semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate în promovarea valorilor autentice ale culturii naționale și ale folclorului românesc de pe meleagurile Ardealului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1436, Ultimul acces: 2019-01-17 18:34:24