Reprezentantii gradinitelor ortodoxe din Romania s-au intalnit la Timisoara. Intalnirea este parte a proiectului „Traditie si inovatie in scoala romaneasca ortodoxa” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reprezentanții grădinițelor ortodoxe din România s-au întâlnit la Timișoara. Întâlnirea este parte a proiectului „Tradiție și inovație în școala românească ortodoxă”

[2018-02-12]
de Iulian Dumitrașcu

Grădinița Troița, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Prologos, a organizat timp de două zile, în Timișoara, întâlnirea anuală a grădinițelor ortodoxe din România, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.
Astfel, în zilele de 9 și 10 februarie, au fost prezenți la Timișoara reprezentanții mai multor asociații și instituții de învățământ din țară, cu fundament creștin-ortodox.
După o prezentare a fiecărei unități școlare participante, s-a făcut o activitate demonstrativă la grupa mare a Grădiniței Troița și apoi s-au discutat aspecte legate de managementul unității, bune practici, activități extra-curriculare, dar și despre rolul parteneriatelor în relația cu membrii comunității. Programul a prevăzut sesiuni în plen și ateliere de lucru paralele.
‘Acest proiect educațional, ajuns la a doua ediție, are o întindere pe 5 ani. Dacă anul trecut am organizat o întâlnire a grădinițelor și a școlilor ortodoxe, în aceste zile organizăm întâlnirea unităților de învățământ preșcolar ortodoxe, întrucât am văzut că sunt multe grădinițe în țară care doresc să-și deschidă porțile. În cadrul acestui eveniment am conturat idei noi de colaborare, fiind foarte important pentru noi ca: fiecare județ să promoveze valorile tradiționale ortodoxe românești; să creăm nu doar activități punctuale, ci să dăm un suflu ortodox întregii activități dintr-o grădiniță’, a spus Margareta Tănăsoiu, directorul Grădiniței Troița.
Participanții și-au propus să colaboreze până la următoarea întâlnire a grădinițelor ortodoxe, ce va avea loc anul viitor la Brașov, prin proiecte și programe de inter-formare, respectiv prin Platforma națională a grădinițelor și școlilor ortodoxe.
La această întâlnire de la Timișoara a grădinițelor ortodoxe din România au fost prezenți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei, ai Grădiniței Sfânta Ecaterina (Brașov), ai Grădiniței PN Sfânta Filofteia (Brașov), ai Grădiniței PP 56 (Oradea), ai Asociației Filoteos (Dej), ai Grădiniței Efremeia (în curs de înființare Arad), ai Grădiniței Sfântul Stelian (Cluj Napoca), ai Asociației Chora (Cujir) și ai Grădiniței Sfântul Nicolae (Sebeș).
Toate instituțiile de învățământ prezente au între activitățile lor, pe lângă educația conformă programei școlare în vigoare, și preocuparea de a oferi un reper de viață creștin-morală, bazată pe valorile tradiționale românești, cultivând atât dimensiunea spirituală a personalității copilului în relație cu cea intelectuală și cea psiho-socială a acestuia, cât și identitatea ortodoxă.
Întâlnirea de la Timișoara a grădinițelor ortodoxe din țară face parte din proiectul educațional Simpozion național Tradiție și inovație în școala românească ortodoxă, avizat de ISJ Timiș, ce își propune să ofere un cadru organizat de prezentare, promovare, diseminare a activităților fondate pe valorile ortodoxiei, inițiate de profesori din învățământul preșcolar, primar și gimnazial de la nivel național.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 54, Ultimul acces: 2019-01-16 06:23:27