Sf. Meletie pomenit la Centrul de servicii acordate in comunitate pentru persoane cu handicap din Alba Iulia. Zeci de persoane i-au adus cinstire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sf. Meletie pomenit la Centrul de servicii acordate în comunitate pentru persoane cu handicap din Alba Iulia. Zeci de persoane i-au adus cinstire

[2018-02-12]
de Iulian Dumitrașcu

În fiecare an în data de 12 februarie, Centrul de servicii acordate în comunitate Sfântul Meletie din Alba Iulia își cinstește protectorul spiritual. La Sfânta Liturghie oficiată luni cu acest prilej au participat aproximativ 70 de persoane.
Cu câteva zile înainte de acest eveniment, IPS Irineu al Alba Iuliei, a efectuat o vizită beneficiarilor din cadrul Centrului de servicii și le-a oferit iconițe. De asemenea, ierarhul le-a adresat cuvinte de mângâiere.
În ziua prăznuirii ierarhului antiohian, programul a început cu oficierea Sfintei Liturghii, în Paraclisul comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire, situat în incinta centrului de zi. Slujba a fost oficiată de un sobor de 5 preoți, nu doar în forma ei clasică, ci și în limbaj mimico-gestual. Au participat aproximativ 70 de persoane, beneficiari ai centrului Sfântul Meletie, persoane cu handicap, persoane cu deficiențe de auz și vorbire, dar și colaboratori și invitați.
După slujbă, cei prezenți au participat la o agapă frățească.
Această formă de organizare religioasă a comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire funcționează din anul 2005, fiind coordonată de părintele Petru Hașegan, care răspunde nevoilor spirituale ale acestor persoane. Centrul de servicii acordate în comunitate Sfântul Meletie din Alba Iulia a fost înființat în anul 2008 și funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială din municipiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 51, Ultimul acces: 2019-01-16 05:38:09