Papa Francisc: Sa ii cerem Domnului virtutea rabdarii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Să îi cerem Domnului virtutea răbdării

[2018-02-12]
Liturghie în capela Casei Santa Marta
Să îi cerem Domnului virtutea răbdării, specifică celui aflat în mers, ce poartă pe umeri greutăți și încercări, precum numeroși frați creștini persecutați din Orientul Mijlociu, a spus Papa Francisc la predica de la Sfânta Liturghie celebrată luni dimineață, în capela Casei Santa Marta, informează Radio Vatican. Inspirându-se din prima lectură a liturgiei zilei, luată din Scrisoarea sfântului apostol Iacob, capitolul 1, ce conține îndemnul de a considera trecerea prin încercări ca pe o mare bucurie, știind că încercarea credinței produce răbdarea care duce la desăvârșire, Pontiful a evidențiat dificultatea de a înțelege răbdarea în fața încercărilor.

„Mie îmi vorbește mult despre răbdare ca virtute pe calea vieții atitudinea părinților care aflând că copilul lor s-a născut cu o boală, cu un handicap spun: ‘Mulțumim lui Dumnezeu că micuțul trăiește’. Aceștia sunt răbdătorii, acești părinți care însoțesc fiul cu iubire până la sfârșitul vieții… Iar bucuria de a avea acel fiu le dă forța de a merge mai departe. Aceasta înseamnă răbdare nu resemnare, răbdarea fiind virtutea celui aflat pe cale.” Insistând asupra semnificației răbdării, Pontiful a explicat că cel răbdător este totodată înțelept, fiind în măsură să își recunoască propriile limite în vreme ce persoana lipsită de răbdare ignoră propriile limite. De asemenea, Sfântul Părinte ne îndeamnă să privim la istoria Mântuirii pentru a vedea și înțelege „răbdarea avută de Dumnezeu Tatăl” cu poporul Său, un popor caracterizat deseori de încăpățânare, fiind îndemnați să pătrundem, să ne identificăm cu „răbdarea lui Dumnezeu”.
Amintind că Dumnezeu Tatăl l-a trimis pe propriul Fiu „să fie părtaș la răbdarea Tatălui”, asumându-și misiunea și oferindu-se, cu hotărâre, spre Pătimire, Papa Francisc a amintit de pătimirea creștinilor din Orientul Mijlociu ce experimentează acest tip de răbdare. „Mă gândesc la frații persecutați din Orientul Mijlociu, alungați pentru că sunt creștini… Iar ei țin la identitatea lor creștină: au pătruns înțelesul răbdării după felul înțelegerii lui Dumnezeu. Cu acest gând să ne rugăm azi pentru poporul lui Dumnezeu, cerându-i răbdare în încercări. Și să ne rugăm și pentru noi, care suntem de atâtea ori nerăbdători încât ajungem să ridicăm vocea. Să ne oprim un moment și să ne gândim la răbdarea avută de Dumnezeu Tatăl, să fim părtași la această răbdare asemenea lui Isus. Să îi cerem lui Dumnezeu răbdare, această mare virtute.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 44, Ultimul acces: 2019-01-16 05:38:01