Catedrala Arhiepiscopala din Galati | IPS Casian a prezidat conferinta semestriala preoteasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala Arhiepiscopală din Galați | IPS Casian a prezidat conferința semestrială preoțească

[2017-11-14]
de Sorin Ionițe

IPS Casian a prezidat luni conferința semestrială a slujitorilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos. În debutul lucrărilor Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Conferința, pusă sub genericul 2017 – Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, s-a desfășurat tot în sfântul locaș.
După cuvântul de deschidere al chiriarhului a urmat prelegerea Prof. Univ. Dr. George Enache, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității Dunărea de Jos din Galați, intitulată Situația Bisericii Ortodoxe Române în timpul regimului comunist. Rolul istoric al Patriarhului Justinian Marina.
Conferința a continuat cu vizionarea filmului documentar: Patriarhul Justinian Marina. Biserica sub comunism, realizat de Trinitas TV, în care au fost prezentate detalii despre perioada dificilă în care a păstorit cel de-al treilea Patriarh al României.
În cea de a doua parte, preoții prezenți au audiat prelegerea Comunismul în memoria Bisericii a Prof. Univ. Dr. Radu Preda, directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).
Pr. Eugen Drăgoi, directorul Editurii Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a prezentat aspecte din viața unor creștini, clerici și mireni din zona Dunării de Jos, persecutați de regimul comunist, care au mărturisit cu demnitate credința și valorile nepieritoare ale istoriei, culturii și spiritualității românești, prin curaj și fermitate uneori până la jertfa supremă.
La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru adormitul întru fericire Patriarhul Justinian și mărturisitorii credinței din timpul comunismului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 144, Ultimul acces: 2018-12-14 08:53:08