IPS Casian a fost prezent la hramul Bisericii Sfantul Mina din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Casian a fost prezent la hramul Bisericii Sfântul Mina din Galați

[2017-11-13]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent sâmbătă la hramul Bisericii Sfântul Mina din cartierul gălățean I.C. Frimu.
Manifestările de hram au început vineri seară cu slujba Privegherii și au continuat sâmbătă cu slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoți, la care a participat IPS Casian, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Chiriarhul Dunării de Jos a precizat că sfinții mucenici sunt cei care strălucesc în Ortodoxie și prin jertfa lor s-a întărit și consolidat credința și nădejdea noastră în Hristos, Mântuitorul și Izbăvitorul neamului omenesc.
După Sfânta Liturghie, în biserică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult care au trecut la Domnul.
La final, Părintele Arhiepiscop a rostit în curtea bisericii o rugăciune de mulțumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioșilor și slujitorilor acestei parohii și a oferit iconițe celor prezenți.
De asemenea, au fost oferite pachete cu alimente pentru 30 de familii cu posibilități financiare limitate din parohie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1677, Ultimul acces: 2018-12-16 10:11:37