IPS Mihail Dandar s-a rugat cu romanii din Praga. Biserica Parohiei este ocrotita de Sf. Arh. Mihail - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Mihail Dandar s-a rugat cu românii din Praga. Biserica Parohiei este ocrotită de Sf. Arh. Mihail

[2017-11-13]
de Iulian Dumitrascu

Românii din Praga au participat duminică la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Mihail Dandar, Arhiepiscop al Pragăi și al Ținuturilor Cehe. Lăcașul de cult unde se roagă membrii comunității este ocrotit de Sfântul Arhanghel Mihail.
Mai înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvântat prin stropirea cu Aghiasmă Mare, conform tradiției locului, a unui nou Prestol pentru biserică.
La finalul slujbei, IPS Mihail s-a declarat foarte mulțumit de modul cum s-au dezvoltat activitățile în parohie de la înființarea sa din 2009.
În semn de apreciere, Părintele Arhiepiscop a conferit parohiei medalia comemorativă a Sfințitului Mucenic Gorazd cel Nou, Arhiepiscopul Cehiei, Moraviei și Sileziei, cu ocazia împlinirii a 75 ani de la asasinarea sa în 1942, pe vremea ocupației naziste.
Parohia ortodoxă de limbă română din Praga este păstorită de Pr. Andrei Ioan Danciu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 132, Ultimul acces: 2018-11-28 14:13:57