Papa Francisc va hirotoni 16 preoti in Bangladesh - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc va hirotoni 16 preoți în Bangladesh

[2017-11-13]
Papa Francisc
13.11.2017, Vatican (Catholica) - În apropiata sa vizită apostolică în Bangladesh, Papa Francisc va hirotoni 16 preoți. Sfântul Părinte, care va vizita Myanmar și Bangladesh în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie 2017, îi va hirotoni în dimineața zilei de 1 decembrie, în cadrul unei Sfintei Liturghii celebrate în aer liber în Parcul Suharawardy Udyan, din capitala Dhaka. Se așteaptă ca în jur de 10.000 de persoane să participe la Liturghie. Cei 16 diaconi au studiat la Seminarul Major Duhul Sfânt, singurul Seminar din Bangladesh. ‎Zece dintre ei sunt diecezani, unul este Oblat al Mariei Neprihănite (OMI) și 5 sunt membri ai Congregației Sfintei Cruci (CSC).
Unul dintre ei, Jashim Murmu, cu origini tribale, din Dieceza nordică de Dinajpur, a declarat că așteaptă cu nerăbdare acea zi. „Prima veste bună este că Papa Francisc vine în Bangladesh. A doua este că mă va hirotoni preot”. Diaconul Murmu este mândru să fie primul preot din satul său. Un alt candidat, Gracy Rozario CSC, din Arhidieceza de Dhaka, a declarat: „Pentru mine este o binecuvântare specială să fiu consacrat de Papa. Pentru aceasta îi aduc mulțumire Dumnezeului Atotputernic”. Rozario a spus că se pregătește pentru acea zi „cu rugăciuni, pentru ca să mă pot dedica la a fi un preot desăvârșit și sfânt, ca să predic mesajul lui Dumnezeu”.
Cizar Costa, din Dieceza de Rajshahi, a declarat că pentru el constituie un imens izvor de bucurie faptul că Papa Francisc își va pune mâinile pe capul lui pentru a-l hirotoni și a-l binecuvânta. Și-a exprimat recunoștința față de autoritățile eclesiale din Bangladesh pentru această oportunitate, și părinților și familiei sale pentru că l-au încurajat să fie preot. Seminarul‎ Major Duhul Sfânt are în prezent 400 de candidați la preoție. Pr. rector Emmanuel Kanon Rozario a declarat că ei îi ajută pe cei 16 viitori preoți să se pregătească din punct de vedere spiritual. „Ca etapă finală a pregătirii, vor participa la o reculegere în perioada 14-20 noiembrie.” Potrivit pr. Emmanuel, „a deveni preot este doar primul pas în slujirea preoțească”. Cei 16 au fost bine pregătiți și el speră că vor fi „preoți sfinți în Biserica Catolică”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 154, Ultimul acces: 2018-11-28 12:43:32