Franta raspunde sondajului pentru Sinodul dedicat tinerilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Franța răspunde sondajului pentru Sinodul dedicat tinerilor

[2017-11-14]
Alături de tineri
14.11.2017, Paris (Catholica) - Franța a pregătit un rezumat cu răspunsurile la întrebările trimise tinerilor în pregătirea Sinodului Episcopilor din 2018: un total de 110 răspunsuri, 69 venind din Dieceze, 18 din comunități, 6 de la mișcări, iar 15 de la școli catolice, însumând 450 de pagini sintetizate în doar 26. Din populația țării, de aproape 67 de milioane de persoane, 11 milioane au vârstele între 16 și 29 de ani. În rezumat se spune că este notabil㠄o înnoire spirituală și religioasă între tinerii catolici”, 42% dintre tineretul țării identificându-se drept catolic. Aceștia trăiesc într-o „societate profund secularizată”, iar o provocare specifică este „cea a relațiilor interreligioase cu islamul, puternic prezent în societatea și media franceză”.
Pentru tineri, „locurile ecleziale” pe care le apreciază cel mai mult sunt „marșurile și pelerinajele mari”, iar la capitolul activități pastorale sunt este evidențiată mișcarea Scout, „care are rădăcini adânci în toată Franța și este foarte dinamică”, în timp ce se pare că o altă mișcare, Acțiunea Catolică, „este în scădere în peisajul eclezial”. Legat de așteptările tinerilor, „cei care sunt departe de Biserică nu așteaptă nimic”, dar ceilalți „cer puternic și insistent o Biserică model, adevărată, credibilă, consecventă, curată”. Vor „o Biserică mai mult relațională decât instituțională”, „evanghelică, simplă și bucuroasă”. Deși Biserica are multe activități cu tinerii, aceștia se simt „slab acceptați, ascultați și incluși în parohii” și cer „mai mult spațiu și mai multă încredere”, dar și să aibă un rol în luarea deciziilor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 150, Ultimul acces: 2018-12-14 05:47:09