Bucuresti :: Manastirea Radu Voda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Radu Vodă
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Radu Vodă nr. 24a
Cod poștal:040275
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.ManastireaRaduVoda.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/
www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Chițulescu Gabriel, Sofelea Nicolae
Hram:Sf. Treime, Sf. Nectarie Taumaturgul
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Manastirea, turnul clopotnita, cladirea Seminarului Teologic, ruinele palatului domnesc sunt situate pe o colina in apropierea Dambovitei, in centrul orasului. Veche de aproape patru secole si jumatate, cu o arhitectura aseamanatoare cu a Mânăstirii Curtea de Arges, edificiul are un pronaos larg pe care se află cele trei turle si un naos trilobat încununat de o turlă mare. Manastirea este asezata pe o veche vatra de locuire dacica, dar s-au descoperit vestigii si din timpuri mai vechi, din paleolitic, neolitic, epoca bronzului si a fierului.
Pe acest loc au mai existat alte doua lacasuri. Prima biserica, posibil din lemn, este atribuita domnitorului Mihnea cel Rau (1508-1509) , cea de a doua este ctitorie a domnitorului Alexandru al II lea Mircea zis Oaie Seaca (1568-1577) , stranepotul lui Vlad Tepes, ca facand parte dintr-un complex manastiresc impreuna cu palatul domnesc si zidurile de aparare inconjuratoare. Fiul sau, Mihnea Turcitul, a desavarsit lucrarea inceputa de tatal sau.
Primul document care da marturie despre manastire dateaza din 1577 iunie 15, in care domnitorul ctitor scrie “am socotit cu ravna din tineretea domniei mele si am zidit aceasta sfanta si dumnezeiasca mitropolie, cu toata osardia”. Dupa biruinta lui Mihai Viteazul asupra ienicerilor lui Sinan Pasa, in anul 1595, ostile turcesti in retragere distrug biserica manastirii cu praf de pusca. Radu Mihnea, nepot al ctitorului Alexandru al II lea Mircea si fiul domnitorului Mihnea Turcitul, reconstruieste intregul ansamblu al Manastirii Sf. Troita, lucrare terminata in anul 1625, in timpul domniei lui Alexandru al III lea Coconul, fiul lui Radu Mihnea. Vestitul secretar al Patriarhului Macarie de Antiohia, ierodiaconul Paul de Alep, care a vizitat asezamantul intre anii 1653-1657, descrie manastirea ca pe o “zidire mareata, cu priveliste foarte placuta. Biserica sa este mare si spatioasa, zvelta, mult ornamentata si acoperita in intregime cu picturi. In partea dinspre miazazi e locul mormintelor domnilor, cu bolti din marmura alba, impodobita cu valuri tesute cu fir si sunt alcatuite in forma unei cupole, care se reazema pe patru stalpi de fier. ”Din acele vremuri s-au pastrat pana in zilele noastre biserica, care poarta numele celui de al doilea ctitor, Radu Voda, si turnul clopotnita. Reparatii ample s-au realizat in perioada 1859-1864, dar care, din pacate, au introdus elemente de tip neogotic austriac, straine de arhitectura traditionala. Interiorul a fost repictat, in intregime, de Constantin Lecca si Misu Popp, care au refacut cateva din portretele vechi ale ctitorilor. In anul 1875, ministrul Cultelor aproba daramarea incintei fostei manastirii, prin aruncarea in aer a constructiilor. In perioada 1969-1974, sfantul lacas este restaurat la initiativa. Patriarhului Justinian Marina, al treilea ctitor al bisericii, care isi are mormantul chiar in biserica manastirii, alaturi de alte douazeci si trei de morminte, cele mai vechi fiind ale familiilor domnitorilor ctitori, celelalte ale unor boieri din secolele XVIII-XIX. Pictura a fost refacuta de Parintele Sofian Boghiu de la Antim, Vasile Caraman si de Gheorghe Ciobanu. Arhitectul St. Bals a reusit sa redea vechea infatisare bisericii. Biserica a fost resfintita la data de 11 iunie 1979. Manastirea este reactivata de catre Prea Fericitul Teoctist in 1998. Intaistatatorul sfantului asezamant este P. S. Varsanufie Prahoveanul, obstea numarand cincisprezece monahi, care tin slujbele dupa randuiala athonita, cu liturghie zilnica, ceasuri si priveghere de noapte. Manstirea are ca protector pe Sf. Nectarie Taumaturgul, incepand cu anul 2002, dupa ce particele din moastele sfantului au fost daruite lacasului. Sunt asezate in partea dreapta a bisericii, sub un baldachin.
Pelerini din toata tara au inceput sa soseasca la Manastirea Radu Voda, sa cinsteasca pe Sf. Nectarie pentru minunile sale, mai ales vindecari de boli grave, ce sunt savarsite la moastele sale sau cu untdelemn de la candela sa.
Alte informații:STARET: Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
Cod Monument:B-II-a-A-19498
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Sf. Nectarie si comoara lui (Articol)
YOUTUBE.COM: Film Manastirea Radu Voda (Video)
Știri despre biserică: Setul de evenimente 1 -
Setul de evenimente 2

»  Sărbătoarea Sfântului Nectarie de Eghina la Mănăstirea Radu Vodă (Programul evenimentelor) (2017-11-06)

 Închide 

Sărbătoarea Sfântului Nectarie de Eghina la Mănăstirea Radu Vodă (Programul evenimentelor)

[2017-11-06]
de Sorin Ionițe

Credincioșii bucureșteni, dar și pelerini din alte zone ale țării, sunt așteptați în aceste zile să ia parte la sărbătoarea Mănăstirii Radu Vodă care își va serba joi ocrotitorul spiritual: pe Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina.
Manifestările religioase vor debuta în dimineața din ajunul hramului, 8 noiembrie 2017, când moaștele Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfântului Efrem cel Nou vor fi scoase în procesiune și așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în apropierea locașului de cult.
Slujba de priveghere în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie va fi oficiată miercuri seară, începând cu ora 17:00.
În ziua hramului, de la ora 8:30, vor fi oficiate slujba ceasurilor, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.
Sfintele moaște vor rămâne în baldachinul din curtea mănăstirii până la închinarea ultimului pelerin, după care vor fi reașezate în biserica așezământului.
Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.
Sfântul Nectarie s-a născut în data de 1 octombrie 1846, în orășelul Silivria, pe țărmul Mării Marmara, la 20 de kilometri vest de Constantinopol. A fost mitropolit de Pentapole, în Egipt, director al seminarului din Atena, duhovnic, slujitor al Bisericii și mare iubitor de săraci. Începând cu anul 1904 s-a retras în insula grecească Eghina, unde a construit Mănăstirea Sfânta Treime. A trecut la cele veșnice în 8 noiembrie 1920, la 74 ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6671, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  PS Timotei: Suntem cu adevărat liberi când ne lepădăm de păcate și patimi (2017-10-23)

 Închide 

PS Timotei: Suntem cu adevărat liberi când ne lepădăm de păcate și patimi

[2017-10-23]
de Gheorghe Anghel

Duminica 23 rusalii la Radu Vodă (5)
În cuvântul rostit în cadrul Liturghiei oficiate duminică, 22 octombrie 2017, la Mănăstirea Radu Vodă, PS Timotei Prahoveanul a avertizat că suntem cu adevărat liberi doar atunci când ne lepădăm de păcate și trăim viața după perceptele biblice. Păcatele și patimile ne țin robi și nu putem scăpa din această robie decât atunci când ne lepădăm de ele, a subliniat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Întruparea Fiului lui Dumnezeu a avut ca scop eliberarea din robia în care ne aflam fiind sub jugul păcatului. Hristos a venit în lume, a spus ierarhul, ca să ne elibereze de păcat, de moarte și întuneric. El a dorit ca toți oamenii să fie fii ai lumini și să meargă pe calea luminii.
Făcând referire la purtarea celor din Ținutul Gherghesenilor care l-au alungat pe Hristos pentru paguba materială cauzată de pierderea turmei de porci, Preasfinția Sa a tras un semnal de alarmă față de situația din societatea contemporană când Mântuitorul este din ce în ce mai alungat din spațiul public.
Ceea ce s-a întâmplat în Ținutul Gherghesenilor se întâmplă permanent în viața noastră și în istorie. Oamenii nu s-au bucurat de vindecarea care fusese făcută unui om suferind, frate de-al lor, ci s-au întristat de paguba care le-a fost produsă. Nu au avut puterea să se bucure de eliberarea celui bolnav până atunci, ci s-au întristat că au pierdut bunuri materiale.
Lăcomia și goana după cele materiale a fost un alt aspect tratat în omilia de duminică. Preasfinția Sa a evidențiat că noi, de cele mai multe ori, suntem preocupați de cele lumești, asemenea locuitorilor din Gadara.
Nu suntem mulțumiți cu ceea ce avem. Privim la cel de lângă noi care are lucruri mai frumoase, mai multe și suntem rareori mulțumitori față de Dumnezeu pentru ce ne-a dăruit.
Totodată, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a spus că lăcomia celor din Gadara și a noastră nu este plăcută înaintea lui Dumnezeu și atunci când pierdem bunuri de care ne-am lipsit în mod obsesiv acestea pot constitui semne ale pedagogiei divine în viața noastră.
Din soborul slujitor au făcut parte: arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, preum și slujitori din cadrul obștii mănăstirii bucureștene.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6879, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Donare sânge: Viețuitori ai Mănăstirii Radu Vodă au răspuns afirmativ apelului lansat de Patriarhia Română (2017-08-12)

 Închide 

Donare sânge: Viețuitori ai Mănăstirii Radu Vodă au răspuns afirmativ apelului lansat de Patriarhia Română

[2017-08-12]
de Iulian Dumitrascu

O parte din frații și părinții Mănăstirii bucureștene Radu Vodă, cu binecuvântarea Părintelui Stareț Arhim. Nectarie Șofelea, au răspuns afirmativ apelului lansat recent de Patriarhia Română.
Ei au donat sânge, vineri, 11 august 2017, în unul din Centrele de transfuzie din București.
Potrivit comunicatului emis de Biroul de presă al Patriarhiei Române, în acest moment nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7864, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Patriarhul Daniel a sfințit noua raclă pentru moaștele Sfântului Efrem de la Mănăstirea Radu Vodă (2017-06-06)

 Închide 

Patriarhul Daniel a sfințit noua raclă pentru moaștele Sfântului Efrem de la Mănăstirea Radu Vodă

[2017-06-06]
de Sorin Ionițe

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit astăzi o nouă raclă pentru fragmentul din moaștele Sfântului Efrem cel Nou, aflat în patrimoniul Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.
Slujba de sfințire din 6 iunie 2017 a avut loc în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința patriarhală, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Noua raclă va fi așezată în biserica mănăstirii bucureștene alături de moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.
La eveniment au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și Arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul Daniel a subliniat importanța cinstirii sfinților.
Biserica Ortodoxă consideră că această cinstire a Sfinților este și o creștere a noastră în evlavie, o întărire în credință și în comuniune, deoarece Sfinții adună popoarele laolaltă, a amintit Preafericirea Sa, conform Radio Trinitas.
Indiferent de etnia sau poporul în care s-a născut un Sfânt, El devine rugător pentru toți oamenii și în mod special pentru cei care îl cheamă în ajutor și îl cinstesc după cuviință, a adăugat Patriarhul României.
Părintele Patriarh a explicat faptul că Sfinții devin scopul pelerinajelor duhovnicești, prin care oamenii intră în comuniune.
Sfinții din alte țări, alături de Sfinții noștri motivează pelerinajele. Acestea nu sunt simple vizite turistice, ci manifestarea credinței și a comuniunii între oamenii din aceeași țară, dar și între pelerinii din diferite țări care vizitează locurile sfinte ale Ortodoxiei.
Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou s-a născut în Grecia în 14 septembrie 1384. În anul 1425 a fost luat prizonier de turcii care au atacat mănăstirea de pe Colina Neprihăniților – Néa Makri, unde viețuia sfântul. După ce a fost torturat mai multe luni, a trecut la cele veșnice în 5 mai 1426.
Moaștele Sfântului Efrem cel Nou au fost aduse din Néa Makri și așezate spre închinare în Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă în 3 mai 2015.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8648, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Hramul Mănăstirii Radu Vodă. PS Timotei: Lumea de astăzi are nevoie de iubire și de comuniune, iar modelul absolut este Preasfânta Treime (2017-06-05)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Radu Vodă. PS Timotei: Lumea de astăzi are nevoie de iubire și de comuniune, iar modelul absolut este Preasfânta Treime

[2017-06-05]
de Gheorghe Anghel

hramul Mănăstirii Radu Vodă (25)
Trebuie să învățăm din iubirea și comuniunea Preasfintei Treimi, i-a îndemnat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor pe credincioșii prezenți la hramul mănăstirii Radu Vodă. Lumea de astăzi are nevoie de iubire și de comuniune, iar modelul absolut este tocmai Preasfânta Treime, a evidențiat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în omilia sa.
Sute de credincioși din Capitală au participat astăzi, 5 iunie 2017, la hramul Mănăstirii Radu Vodă. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Din soborul slujitor au făcut parte: Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, preoți profesori de la Seminarul Teologic Ortodox din București, precum și clerici din obștea mănăstirii.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.
În cuvântul său, Ierarhul i-a sfătuit pe toți credincioșii ortodocși să participe la slujbe pentru a înțelege Taina Preasfintei Treimi:
Fiecare fiu al Bisericii trebuie să pătrundă tot mai mult în taina și iubirea Preasfintei Treimi participând la toate slujbele Bisericii care sunt oficiate în numele Preasfintei Treimi. Sfânta Liturghie și toate celelalte rânduieli de slujbă încep cu binecuvântarea în numele Preasfintei Treimi.
Acesta este tocmai modelul spre care noi privim, a mai spus Ierarhul făcând referire la Treimea Sfântă.
De aceea și multe dintre bisericile importante ale pământului românesc au ca hram sărbătoarea Preasfintei Treimi, tocmai pentru a ne aminti de unitate, de comuniune desăvârșită așa cum se întâlnește în mod desăvârșit doar în sânul Preasfintei Treimi.
Preasfințitul Timotei Prahoveanul a mai spus că prin smerenie și prin lectură putem înțelege această mare Taină:
Taina Sfintei Treimi nu o putem pătrunde decât printr-o credință profundă, prin smerenie și într-o mică măsură prin citire, dar mai ales prin trăire, prin dragoste, prin urmarea acestui model. Când spun trăire mă refer la ceea ce ține de partea nevăzută a lucrurilor. Foarte mulți oameni preferă imaginea exterioară decât cea interioară. Noi trebuie să luptăm pentru trăirea pe care ne-o recomandă Domnul în discreție.
Am putea spune că această zi a Preasfintei Treimi este prezentă întodeauna în Biserica Ortodoxă pentru că, așa după cum au spus Sfinții Părinți, Biserica este plină de Sfânta Treime, a evidențiat ierarhul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8656, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Mănăstirea Radu Vodă | Slujbă de Priveghere în cinstea Sf. Efrem cel Nou (2017-05-04)

 Închide 

Mănăstirea Radu Vodă | Slujbă de Priveghere în cinstea Sf. Efrem cel Nou

[2017-05-04]
de Iulian Dumitrascu

La Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă a început din după amiaza zilei de 4 mai 2017 sărbătorirea Sfântului Efrem cel Nou. Slujba de Priveghere a fost oficiată de un sobor de clerici, slujitori ai Mănăstirii.
Locașul de cult păstrează spre închinare un fragment din moaștele sale. Mâine, în ziua propriu-zisă a sărbătorii, va avea loc o procesiune în jurul lăcașului de cult. Evenimentul va culmina cu oficierea Sfintei Liturghii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8227, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Sfântul Efrem va fi sărbătorit la Mănăstirea Radu Vodă. Vino și tu să îi aduci cinstire! (2017-05-04)

 Închide 

Sfântul Efrem va fi sărbătorit la Mănăstirea Radu Vodă. Vino și tu să îi aduci cinstire!

[2017-05-04]
de Gheorghe Anghel

Un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, sărbătorit în data de 5 mai, se află și la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.
Astfel, cu prilejul sărbătorii acestui mucenic – ocrotitor al așezământului monahal din centrul Capitalei, obștea mănăstirii condusă de părintele stareț, arhim. Nectarie Șofelea, se pregătește să întâmpine mulțime mare de pelerini.
Sărbătoarea hramului începe încă din seara aceasta prin oficierea Slujbei Privegherii. Ceremonialul liturgic va începe în jurul orei 17:00.
Mâine, 5 mai 2017, sfintele moaște vor fi purtate în procesiune, în jurul lăcașului de cult, apoi vor fi așezate spre închinare credincioșilor într-un baldachin special amenajat, în curtea mănăstirii.
Programul liturgic va continua cu oficierea Ceasurilor III și VI, Acatistul Sfântului Efrem și Sfânta Liturghie.
Duminică, 3 mai 2015, obștea Mănăstirii Radu Vodă și credincioșii aflați la Sfânta Liturghie au fost martorii unei mari bucurii. Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfintele Moaște ale Sfântului Sfințit Mucenic Efrem cel Nou au fost așezate în biserica mare a mănăstirii spre a fi călăuzitor și povățuitor monahilor, iar credincioșilor sprijin în necazuri și întărire în credință.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8027, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Patriarhul Justinian este un model luminos de slujire a Bisericii lui Hristos, spune Patriarhul Daniel (2017-03-25)

 Închide 

Patriarhul Justinian este un model luminos de slujire a Bisericii lui Hristos, spune Patriarhul Daniel

[2017-03-25]
de Gheorghe Anghel

Patriarch Daniel, memorial service for Patriarch Justinian
Patriarhul Justinian Marina a fost comemorat astăzi, la 40 ani de la trecerea în veșnicie, în Biserica Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a rugat pentru odihna sufletului vrednicului patriarh care a condus Biserica Ortodoxă Română timp de aproape trei decenii, într-o perioadă zbuciumată pentru Ortodoxia românească.
Patriarhatul său, după cum a evidențiat Întâistătătorul Bisericii noastre, a coincis cu perioada celei mai aprigi prigoniri a Bisericii de regimul comunist ateu.
Cu mult curaj, echilibru, diplomație și tenacitate el a încercat să apere Biserica de loviturile sistematice ale puterii politice, alegând calea unei dârze rezistențe camuflate uneori sub un discurs „favorabil” pentru liderii comuniști. S-a opus din răsputere abuzurilor și ingerințelor partidului-stat în viața Biserici și încercării acestuia de a transforma Biserica într-o instituție neputincioasă, a explicat Patriarhul Daniel.
Cuvintele au fost rostite de Părintele Patriarh după Slujba Parastasului oficiată în Biserica Mănăstirii Radu Vodă, acolo unde își doarme somnul de veci Patriarhul Justinian Marina.
Alături de Preafericirea Sa a slujit Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și un sobor de clerici.
Arhim Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Consilieri patriarhali, protopopi, profesori ai Seminarului Teologic din București, preoți și diaconi s-au rugat împreună cu Patriarhul Daniel și PS Timotei Prahoveanul pentru cel care a fost un înțelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului.
Aducem prinos de recunoștință memoriei acestui vrednic arhipăstor al Ortodoxiei Românești care a iubit Biserica Lui Hristos din poporul român cu dragoste nețărmurită și a reușit cu înțelepciune și dăruire jertfelnică să apere, să păstreze și să transmită valorile eterne ale credinței noastre strămoșești, a spus Preafericirea Sa.
În cuvântul său, Patriarhul Daniel a evidențiat jertfelnicia părintelui Patriarh Justinian și a evocat virtuțile și eforturile sale care l-au transformat într-un model vrednic de urmat pentru toți slujitorii Bisericii lui Hristos.
Lucrarea sa pastorală, culturală, misionară, duhovnicească și socială pentru binele Bisericii Ortodoxe Române reprezintă pentru noi cei de astăzi, ierarhi, cler și credincioși, un model luminos și inspirator de fidelitate și slujire a Mântuitorului Iisus Hristos și a Bisericii Sale, a subliniat Preafericirea Sa.
Cuvântul integral al Patriarhului Daniel poate fi citit aici.
În cursul dimineții, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. Alături de ierarh au slujit mai mulți clerici din obștea mănăstirii.
Pentru mai multe imagini de la eveniment accesați Galeria Foto.
Patriarhul Justinian Marina a fost înmormântat, conform dorinței sale, în incinta Mănăstirii Radu Vodă.
Vrednicul patriarh s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie.
Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8309, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina (2017-03-24)

 Închide 

Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina

[2017-03-24]
de Gheorghe Anghel

Simpozion Mănăstirea Radu Vodă
Ierarhi, profesori de teologie, preoți și oameni de cultură l-au evocat astăzi, 24 martie 2017, la Mănăstirea Radu Vodă, pe Patriarhul Justinian Marina.
Simpozionul, organizat de mănăstirea bucureșteană la împlinirea a 40 de ani de la trecerea la Domnul a celui de-al treilea patriarh al Bisericii noastre, a fost moderat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În deschidere, Preasfinția Sa a evocat personalitatea Patriarhului Justinian și a evidențiat faptul că aceasta poate fi considerat un nou ctitor al Mănăstirii Radu Vodă.
Dintre numeroasele biserici pe care le-a rectitorit, Patriarhul Justinian avea să își aleagă, doar cu patru ani înainte de a trece pragul acestei lumi, ca loc de îngropăciune Mănăstirea Radu Vodă. Dacă nu își așeza aici mormântul, poate că biserica și mănăstirea nu ar mai fi fost astăzi în picioare, a explicat ierarhul.
Invitat de onoare al evenimentului, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a evidențiat patriotismul Patriarhului Justinian despre care a spus că a proclamat în chip luminos simbioza dintre stat și Biserică, adică buna înțelegere în conlucrarea întreolaltă fără amestec ideologic.
Ce poate însemna aceasta dacă nu credința și patriotul luminat în aceeași persoană plină de dinamism și tumult. Cum să nu îl iubim pe patriarhul cel ortodox al neamului românesc, neam pentru care se roagă cu nestrămutată credință. Cum să nu ne fie model de slujire și patriotism luminat?
Chiriarhul Argeșului și Muscelului a relatat și episodul trecerii la cele veșnice a vrednicului ierarh.
Încă din luna februarie, Părintele Patriarh Justinian fusese internat la spitalul Elias, din cauza problemelor de sănătate. În dimineața zilei de 26 martie 1977 s-a hotărât externarea sa. De la spital a fost luat de fiul său, doctorul Ovidiu Marina.
Pentru a-l proteja, nimeni nu i-a spus patriarhului de consecințele cutremurului din acel an. De aceea, când a ieșit cu mașina pe poarta spitalului, dărâmăturile și clădirilor avariate aveau să îl marcheze. În acel moment, ultimele sale cuvinte au fost: „Dar ce s-o fi întâmplat cu bisericile mele?”, după care și-a dat ultima suflare.
În cadrul simpozionului au mai fost susținute referate după cum urmează:
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor – Patriarhul Justinian, ocrotitor al monahismului românesc în timp de prigoană.
Pr. Mihail Săsăujan, Consilier Eparhial – Patriarhul Justinian, promotor al relațiilor interortodoxe, interconfesionale și interreligioase.
Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor – Patriarhul Justinian, nou ctitor și ocrotitor al Mănăstirii Radu Vodă.
Părintele Florin Șerbănescu, Consilier Patriarhal la Sectorul Cultură și patrimoniu religios al Patriarhiei Române.
Monahia Atanasia Văetiș de la Mănăstirea Stavropoleos – Patriarhul Justinian și grija pentru arta bisericească.
Stavr. Lucia Dumbrav㠖 Mărturii personale.
Dl. George Stan – Patriarhul Justinian, sprijinitor al elevilor seminariști și al studenților teologi.
Pr. Ilie Georgescu – Mărturii personale.
Foto credit: basilica.ro
25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vod㠖 Basilica.ro
La împlinirea a 40 ani de la trecerea la cele veșnice, Patriarhul Justinian Marina va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă. Acest înțelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, va fi pomenit sâmbătă, 25 martie 2017, în cadrul vechiului așezământ monahal care adăpostește și mormântul său.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8214, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă (2017-03-23)

 Închide 

25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă

[2017-03-23]
de Gheorghe Anghel

Comemorare Patriarhul Justinian - Radu Vodă jpg
La împlinirea a 40 ani de la trecerea la cele veșnice, Patriarhul Justinian Marina va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă.
Acest înțelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, va fi pomenit sâmbătă, 25 martie 2017, în cadrul vechiului așezământ monahal care adăpostește și mormântul său.
Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie.
Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.
Mormântul său se află, conform testamentului pe care l-a lăsat, în biserica Mănăstirii bucureștene Radu Vodă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7867, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  PS Timotei: Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim (2017-03-19)

 Închide 

PS Timotei: Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim

[2017-03-19]
de Iulian Dumitrascu

În Duminica Sfintei Cruci Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-a rugat împreună cu credincioșii prezenți în 19 martie 2017 la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă.
După citirea textului biblic (Marcu 8, 34-38), Preasfinția Sa i-a îndemnat părintește să-L urmeze pe Mântuitorul Hristos. Urmarea lui Hristos este un lucru care a rămas departe între preocupările noastre, iar lepădarea de sine de care a vorbit Mântuitorul este de fapt o tot mai permanentă preocupare de sine pentru cei mai mulți dintre noi.
Făcând referire la Sfânta Cruce, Părintele Episcop a subliniat că este prezentă foarte des în viața noastră.
Crucea a fost așezată la răspântiile drumurilor ca să ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului Care a spus: «Eu sunt calea, adevărul și viața». Crucea se așează la morminte, la căpătâiul celor care au trecut din viața aceasta crezând în Înviere și așteptând ziua cea dreaptă a răsplătirii Domnului. Peste tot ne întâlnim cu Crucea Domnului. Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim.
La finalul predicii sale, PS Timotei Prahoveanul a explicat și importanța însemnării cu semnul Sfintei Cruci.
În această zi a cinstitei și de viață făcătoarei Cruci să ne punem nădejdea în ea și să o facem întotdeauna corect. Să nu uităm ca la începutul activității și la sfârșitul ei, la începutul și sfârșitul mesei, la începutul lucrurilor importante și al celor de rând să facem semnul Sfintei Cruci, gândindu-ne la faptul că Domnul și Mântuitorul nostru S-a răstignit pe ea pentru noi din iubire față de oameni, pentru a ne duce răscumpărați la Părintele Său, a conchis ierarhul.
În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a hirotonit în preot pe Diac. Constantin Iordăchescu pe seama Parohiei Bălăceanca din Protopopiatul Ilfov Sud.
Duminica viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Sf. Cuv. Ioan Scărarul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7744, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  PS Timotei Prahoveanul a reflectat la tăcere în prima seară a Canonului Mare (2017-02-27)

 Închide 

PS Timotei Prahoveanul a reflectat la tăcere în prima seară a Canonului Mare

[2017-02-27]
de Sorin Ionițe

În prima zi din Postul Mare, PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba Canonului celui Mare la Mănăstirea Radu Vodă din capitală, informează Radio Trinitas.
La slujba din 27 februarie 2017 ierarhul a vorbit despre sobrietatea acestor zile de post și a evidențiat îndemnuri cuprinse în imnul compus de Sfântul Andrei Criteanul.
Primele zile ale Postului Mare sunt numite zilele rugăciunii, ale pocăinței și ale tăcerii, a amintit ierarhul, făcând referire la creștinii din trecut, în special monahi, care nu vorbeau deloc în acest post pentru a nu irosi timpul de rugăciune.
Noi am schimbat preocupările celor de altădată care se rugau mult, cu vorbele multe și cu faptele risipite. În loc să ne rugăm mult vorbim foarte mult și amânăm mereu pocăința, a adăugat Preasfinția Sa.
În finalul cuvântului rostit, ierarhul a reflectat la caracterul intim al rugăciunii.
Dacă vom avea măcar câteva zile în care ne vom pleca genunchii, ferindu-ne de ochii oamenilor și așteptând răsplată nu de la oameni ci de la Dumnezeu, vom reuși să urcăm această scară a virtuților, urcușul către Înviere, a concluzionat PS Timotei.
Citirea Canonului Sfântului Andrei Criteanul continuă și în următoarele trei zile. Slujba este oficiată în cadrul Pavecerniței Mari, în atmosferă de smerenie și pocăință.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7871, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  PS Timotei la Mănăstirea Radu Vodă: Dacă cineva vrea să se roage, să o facă în liniște și smerenie (2017-02-25)

 Închide 

PS Timotei la Mănăstirea Radu Vodă: Dacă cineva vrea să se roage, să o facă în liniște și smerenie

[2017-02-25]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat sâmbătă, 25 februarie 2017, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, informează Radio Trinitas.
În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să facă fapte de milostenie și să se roage, nu pentru a fi apreciați și răsplătiți de cei din jur, ci de Dumnezeu.
Dacă cineva vrea să se roage, trebuie să o facă în liniște și smerenie, pentru a fi răsplătit de Dumnezeu. Rugăciunea și cuvintele multe, spuse uneori chiar în locuri publice, nu din trăiri interioare profunde, ci din dorința de laudă lumească, sunt urâciune înaintea lui Dumnezeu, a subliniat Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat hirotonia în preot a diaconului Iulian Mircea Toma, reporter al postului Radio Trinitas, pe seama parohiei Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul bucureștean Militari. De asemenea, tânărul teolog Iulian Costache a fost hirotonit diacon pentru parohia Sfântul Ilie din localitatea prahoveană Prăjani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7662, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală (2017-01-07)

 Închide 

Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

[2017-01-07]
de Andrei Pau

În ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. În cadrul slujbei, teologul Ristea Mihai Daniel a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Sălciile, Protoieria Urlați.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat viața curată și exemplul de curaj al Sfântului Ioan Botezătorul.
Astăzi, a doua zi după sărbătoarea Botezului Domnului, îl cinstim pe Sfântul Ioan Prorocul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului. Viața Sfântului Ioan Botezătorul a avut asprimea pe care foarte puțini dintre cei care l-au slujit pe Dumnezeu au arătat-o în viața lor. Sfântul Ioan Botezătorul avea curajul pe care l-au avut marii bărbați ai Legii celei Vechi. Acest curaj s-a arătat mai ales în forma de adresare către cei cei mari și către cei mici, a spus Preasfinția Sa.
De asemenea, ierarhul a amintit credincioșilor prezenți la mănăstire bucureșteană de un fragment din cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur în care se subliniază importanța primirii darului înfierii după har de către cei care primesc botezul creștin.
Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune într-una din omiliile sale: « Ce te miri că s-au deschis cerurile la Iordan atunci când Fiul lui Dumnezeu s-a botezat și a fost numit Fiu iubit. Cerurile se deschid mereu. S-au deschis și la botezul tău și al meu și la botezul tuturor celor care sunt fii iubiți ai Părintelui Ceresc». Așa ne-a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, unul din marii păstori ai Bisericii, că precum Mântuitorul a fost numit Fiu iubit de Tatăl Ceresc, la fel sunt numiți toți cei care au primit harul sau darul înfierii, a evidențiat ierarhul.
Totodată, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța conștientizării darului primit la botez.
Botezul, pe lângă faptul că iartă păcatul strămoșesc, ne oferă marele dar al înfierii. În urma botezului toți devin fii ai lui Dumnezeu după har. Acesta este cel mai mare dar al botezului spre care noi nu privim sau privim prea grăbiți, nesocotind această mare cinste. Această numire a Tatălui de Fiu iubit se adresează tuturor celor care în numele Mântuitorului Hristos primesc botezul și mai ales sunt următori ai Cuvântului Lui. În ziua pomenirii celui care l-a botezat pe Mântuitorul Hristos trebuie să ne aducem aminte de botezul nostru creștin și de ceea ce trebuie să împlinim noi pentru a fi până la capăt fii iubiți ai Părintelui Ceresc, a spus Preasfințitul Părinte Timotei.
La final, ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți la slujba oficiată la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8415, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Actorii și regizorii și-au sărbătorit ocrotitorul la Mănăstirea Radu Vodă (2016-12-14)

 Închide 

Actorii și regizorii și-au sărbătorit ocrotitorul la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-12-14]
de Iulian Dumitrascu

whatsapp-image-2016-12-14-at-11-20-53
În ziua de 14 decembrie, în fiecare an, este sărbătorit Sfântul Mucenic Filimon. Acesta, după cum amintește sinaxarul, era de credință elin și cu meșteșugul comedian, a primit botezul creștin și a fost martirizat în timpul împăratului Dioclețian, pentru credința în Hristos. Pentru că a fost actor, Sfântul a fost ulterior considerat protector al actorilor.
La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, în 14 decembrie 2016, după Sfânta Liturghie, au fost oficiată o slujbă de Te-Deum și una de pomenire pentru toți cei care și-au dedicat activitatea scenei și filmului, trecuți la cele veșnice, după cum ne-a precizat Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă.
La eveniment au participat zeci de actori și regizori.
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în 14 decembrie, actorii bucureșteni să se reunească în rugăciune la Mănăstirea Radu Vodă pentru a-și comemora colegii trecuți la cele veșnice.
***
Sfântul Mucenic Filimon este ocrotitorul actorilor și al realizatorilor de spectacole. El a trăit în cetatea Tebaida din Egipt în timpul împăratului păgân Dioclețian. S-a convertit la creștinism în urma unei întâmplări deosebite. Ca să-l scape pe un creștin numit Apolonie de persecuțiile păgânilor a acceptat să îmbrace hainele lui și să aducă jertfe idolilor. În acest moment însă în sufletul său a pătruns dragostea pentru credința în Hristos și a devenit creștin. Pentru aceasta el a fost supus multor chinuri, fiind martirizat prin tăierea capului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7791, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53

»  Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală (2016-11-09)

 Închide 

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

[2016-11-09]
de Andrei Pau

radu-voda
Mănăstirea Radu Vodă din București, și-a sărbătorit, miercuri, 9 noiembrie 2016, unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu această ocazie, mii de pelerini au fost prezenți pentru a se ruga și a se închina la fragmentul din moaștele sale, așezat spre închinare într-un baldachin de lângă biserica așezământului monahal, informează Radio Trinitas.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat că Sfântul Nectarie este un exemplu de duhovnic și păstor.
În calitate de duhovnic și de păstor el s-a îngrijit de toate sufletele care au venit la el. Aceștia pun înaintea lui bucuriile, necazurile, îndoielile, tristețile. Pe toate acestea Sfântul Nectarie le-a păstorit cu o dragostea nemaipomenită. Sfântul a scris un număr mare de lucrări de teologie, de morală creștină, de spiritualitate răsăriteană care au fost adevărate instrumente pentru elevii seminariști de la Seminarul Rizarion din Atena pe care l-a condus o perioadă de timp. Scrierile sale au fost de asemenea sprijin duhovnicesc și pentru pentru monahiile de la Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina, dar și pentru mulțimea mare de credincioși din toată lumea ortodoxă, a spus Preasfinția Sa.
De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Ierarh Nectarie îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.
Sfântul Nectarie este cunoscut în toată lumea ortodoxă și dincolo de ea. Sunt mii de mărturii ale oamenilor care s-au vindecat prin mijlocirea Sfântului Nectarie. În toate țările ortodoxe aproape an de an apare o carte care prezintă noile minuni pe care Sfântul Nectarie binevoiește să le facă asupra celor care îi cer ajutorul. Sunt printre noi multe persoane care au cunoscut puterea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nectarie, a evidențiat ierarhul.
La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7842, Ultimul acces: 2019-01-15 22:10:53


Setul de evenimente 3 - Setul de evenimente 4 -
Nr. vizualizări:44132
Data ultimei vizualizări:2019-01-16 14:09:51
Data actualizare:2018-10-04 13:59:30
Data încărcării:2006-01-04 13:11:59
Nr. Mesaje:2
Rugăminte:
(2012-06-07)
draga parinte sunt o credincioasa din oradea si as dori sa va rugati sfintului nectarie pentru parintele iustin parvu de la manastirea petru voda pentru ca este internat la spital ca are un picior rupt si i sa facut operatie ca sa se vindece.Va multumesc din tot sufletul.
@ymail.com
Apreciere:
(2012-05-24)
un loc de rai in mijlocul tumultuos al bucurestilor
@gmail.com
Nr. Fotografii:147

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2006-01-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 176

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 35

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 26

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 30

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-11-15
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 49

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 35

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 32

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 30

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 11

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 13

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 9

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-05-20
Contor: 33

Vedere din lateral
Foto: Mihai Ven

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 7

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 10

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-05-20
Contor: 39

Vedere din față
Foto: Mihai Ven

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 12

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5
Setul de Fotografii 6
Setul de Fotografii 7
Setul de Fotografii 8
Setul de Fotografii 9
Setul de Fotografii 10