Armeni :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Armeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Armeni
Comună:Loamneș
Județ:Sibiu
Cod poștal:557122
Telefon :0742... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-ardealului.ro, www.LoamnesSibiu.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Nicolae Drugan
Hram:Sf. Nicolae
Știri despre biserică:

»  Mitropolitul Ardealului: La fiecare Liturghie aducem mărturisirea Învierii făcută de Sfântul Apostol Toma (2017-04-24)

 Închide 

Mitropolitul Ardealului: La fiecare Liturghie aducem mărturisirea Învierii făcută de Sfântul Apostol Toma

[2017-04-24]
de Sorin Ionițe

În Duminica Tomii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în Parohia Armeni din județul Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Înainte de Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultimii ani la biserica parohială și a noii catapetesme a edificiului.
La slujbele din 23 aprilie 2017 au participat numeroși credincioși între care și oficialități locale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Anastasios din Târgu Mureș, condus de dirijorul Iustinian Ioachim Simion.
Cei prezenți au avut posibilitatea să cinstească moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel și capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse în Parohie.
În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a precizat că mărturia Sfântului Apostol Toma «Domnul meu și Dumnezeu» o aducem și noi la fiecare Sfântă Liturghie.
Mântuitorul a întărit această mărturie a Sfântului Apostol Toma, dar l-a smerit, a continuat Înaltpreasfinția Sa. Pe Toma l-a numit fericit pentru că L-a văzut înviat, dar despre ceilalți care n-au văzut și au crezut, Mântuitorul a spus că sunt mai fericiți.
La finalul slujbei, Pr. Cosmin Nicolae Drugan, parohul comunității, a fost hirotesit iconom stavrofor.
Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, i-a oferit Părintelui Mitropolit titlul de cetățean de onoare al comunei sibiene.
În aceeași zi, au fost lansate o Monografie – album a Parohiei Armeni și lucrarea etnografului Valeriu Deleanu: Armeni. descoperirea satului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1531, Ultimul acces: 2020-07-14 14:46:11

»  Bucurie duhovniceacă în Parohia sibiană Armeni (2013-12-10)

 Închide 

Bucurie duhovniceacă în Parohia sibiană Armeni

[2013-12-10]
În Biserica cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, în ziua de pomenire a Sfintei Mucenițe Filotea s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Ortodoxă Română Armeni din Sibiu, de către Părintele Protopop Ioan Ciocan, la invitația preotului paroh Drugan Nicolae Cosmin, dinpreună cu un sobor de preoți. Evenimentul a marcat cinstirea atât a ocrotitorului Bisericii din Armeni, Sfântul Ierarh Nicolae, cât și a Sfintei Mucenițe Filotea. În cuvântul de învățătură rostit mulțimii de credincioși prezenți, Părintele Protopop a evidențiat caracterul comun a celor doi sfinți „milostenia”, arătând că acesta este deschizătoarea către Împărăția lui Dumnezeu, după cum ne-a transmis Pr. Drugan Nicolae Cosmin.
La această sărbătoare au participat autoritățile locale reprezentate de Doamna primar Greavu Maria, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenți ai Facultății de Teologie Andreene, sub bagheta Pr. Prof. Dr. Vasile Grăjdian. Evenimentul s-a încheiat prin cuvântul de mulțumire adresat de către protul paroh tuturor celor prezenți, marcând că slujirea în comun este lucrarea care ne unește și ne întărește împotriva tuturor grijilor pe care le petrecem în acest tumultum cotidian, mai ales atunci când chemăm ca mijlocitori în rugăciunile noastre pe sfinții plăcuți lui Dumnezeu. După Sfânta Liturghie grupul de sudenți au susținut un concert de colinde, amintindu-ne totodată că Hristos vine să se nască din iubire pentru noi și pentru a noastră mântuire, precum ne-au spus proorocii.
Biserica Ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae din Armeni, a fost construită în anul 1914, iar începând cu anul 2011 Biserica este într-un amplu proces de restaurare și înfrumusețare. În data de 10 Februarie a acestui an Înaltpreasfnțitul Părinte Laurențiu Streza a târnosit Sfânta Masă și a slujit Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2911, Ultimul acces: 2020-07-14 14:46:11


Nr. vizualizări:3443
Data ultimei vizualizări:2020-07-14 14:46:11
Data actualizare:2015-09-23 15:08:17
Data încărcării:2006-04-01 10:39:27
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Constantin Banciu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-03-26
Aparat: NIKON E8800
Contor: 328

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-03-26
Aparat: NIKON E8800
Contor: 172

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu