Ardusat :: Biserica Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Treime
Ardusat
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ardusat
Comună:Ardusat
Județ:Maramureș
Adresa:nr. 501
Cod poștal:437005
Telefon :0262... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiammsm.ro, www.ardusat.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Preot:Florian Teodor
Hram:Sf. Treime
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Construită în 1936.
Știri despre biserică:

»  Mântuitorul îi cheamă pe tineri să aleagă cultura vieții – Episcopul Iustin (2018-10-08)

 Închide 

Mântuitorul îi cheamă pe tineri să aleagă cultura vieții – Episcopul Iustin

[2018-10-08]
de Florin Nicolaie

Preasfințitul Părinte Iustin a afirmat în cadrul predicii rostită duminică la parohia Ardusat, jud. Maramureș, c㠄Mântuitorul îi cheamă pe tineri astăzi să aleagă cultura vieții, nu cultura morții”.
Cuvântul ierarhului a fost adresat în contextul Evangheliei despre învierea fiului văduvei din Nain, spunând c㠄Mântuitorul n-a acceptat pe tânărul mort, nu l-a lăsat așa, l-a înviat”.
„Mântuitorul se adresează tânărului ca și cum ar fi într-un somn”, a spus Episcopul Iustin.
Preasfinția Sa a evidențiat c㠄Mântuitorul nu vorbea cu trupul neînsuflețit, ci cu sufletul nemuritor ca să arate că sunt două realități: o viață biologică sau pământească și o viață spirituală nevăzută, care este viața sufletească”.
„Omul când pleacă din viața aceasta nu moare efectiv și nu dispare definitiv, ci se mută la o altă viață”, a explicat Episcopul Maramureșului credincioșilor de la Ardusat.
La finalul predicii Preasfințitul Părinte Iustin a menționat c㠄dacă optăm pentru această cultură a consumului, a vieții fără sens, atunci tinerii noștri sunt într-un mare pericol”.
Oficierea Sfintei Liturghii la parohia Ardusat, de Preasfințitul Părinte Iustin a fost prilejuită de resfințirea lăcașului de cult.
Între credincioșii prezenți s-au aflat primarul Cristian Rus al comunei Ardusat, deputatul Covaciu Severica, dar și alte autorități locale.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Arhanghelii a preoților din Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, dirijată de Pr. Dr. Petrică Aurelian Covaciu.
În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și misionară, preotul paroh Florin Florea a fost hirotesit iconom stavrofor, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Biserica din Ardusat a fost construită între anii 1936-1938, prima sfințire a bisericii fiind oficiată de Arhiepiscopul Teofil Herineanu al Vadului, Feleacului și Clujului, în 8 noiembrie 1970.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 703, Ultimul acces: 2020-05-28 11:42:32


Nr. vizualizări:3021
Data ultimei vizualizări:2020-05-28 11:42:32
Data actualizare:2015-03-31 03:45:32
Data încărcării:2006-04-01 07:07:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0