Agris :: Biserica Sf. Arahngheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arahngheli
Agriș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Agriș
Comună:Iara
Județ:Cluj
Cod poștal:407316
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulbeclean.ro, www.mitropolia-clujului.ro, www.primariaIara.ro, www.cjCluj.ro, www.prefecturaCluj.ro
Preot:Lucian Gabriel Badale
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavriil
Detalii:În Agrișu de Jos, în 1935, pe locul uneia mai vechi, din lemn, preotul Liviu Rusu împreună cu credincioșii zidesc o biserică nouă, de piatră, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, la care s-au făcut, de-a lungul timpului, ample reparații: în 1963, în timpul păstoririi preotului Giurgiuca Ioan, s-a înlocuit turla și acoperișul, avariate în urma unei furtuni năprasnice (16 august 1963) .
Știri despre biserică:

»  Comunitatea din Agriș a primit vizita a doi ierarhi. IPS Andrei și IPS Luca au sfințit biserica parohială (2017-08-14)

 Închide 

Comunitatea din Agriș a primit vizita a doi ierarhi. IPS Andrei și IPS Luca au sfințit biserica parohială

[2017-08-14]
de Gheorghe Anghel

Sfințire Biserica Agriș
Biserica Parohiei Agriș din Protopopiatul Turda a fost sfințită duminica aceasta. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Înaltpreasfințitul Părinte Luca, Mitropolit de Zaporozhye și Melitopol (Ucraina). În continuare, ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio Renașterea.
IPS Andrei a vorbit în omilia sa despre educarea copiilor și a tinerilor, subliniind faptul că grija pentru ei este o prioritate. De când sunt copii mici, din copilărie începe formarea lor, începe educarea lor.
S-ar putea întâmpla că dacă la timpul potrivit nu suntem atenți cu copiii noștri, cu tinerii noștri, mai târziu să nu mai putem face absolut nimic pentru ei. După ce devin majori, dacă de mici nu au fost învățați să se roage, nu au fost învățați să meargă la biserică, mai târziu este foarte greu. De mici trebuie să le arătăm ce trebuie să facă: să se roage, să vină la biserică, să fie manierați, să fie cuminți. Și toate acestea trebuie făcute la timpul lor.
Mitropolitul de Zaporozhye și Melitopol, în cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, le-a spus membrilor comunității din Agriș că sfințirea unei biserici este asemenea zilei de Înviere a Domnului:
Aș vrea să vă îndemn pe fiecare locuitor al acestui sat ca, pe lângă probleme vieții de zi cu zi, să fiți asemeni Mariei și să Îl ascultați de Hristos. Duhul Sfânt a pogorât astăzi în acest sfânt loc și ne-a întărit fiecăruia credința. Să fim și noi demni de acest Izvor, de această minune dumnezeiască. Am fost astăzi martori, noi toți, la învierea credinței din aceste locuri. Hristos a înviat!
La final, pentru activitatea pastorală și misionară, Pr. Victor-Radu Varga a fost hirotesit iconom cu dreptul de a purta brâu roșu. Membrilor consiliului parohial, și reprezentanților autorităților locale, ierarhul le-a acordat „Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin” și Diplome de aleasă cinstire, pentru implicarea lor în înfrumusețarea locașului de cult.
Biserica din Agriș a fost sfințită în 30 septembrie 1930 de către episcopul Nicolae Stroie de la Alba Iulia, episcopul Nicolae Ivan fiind bolnav. Din anul 2009 a început repictarea bisericii în tehnica tempera de către pictorul Dundev Adrian din Basarabia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1942, Ultimul acces: 2020-09-23 20:29:04


Nr. vizualizări:5398
Data ultimei vizualizări:2020-09-23 13:07:25
Data actualizare:2019-11-28 14:33:15
Data încărcării:2006-03-25 12:48:44
Nr. Mesaje:1
Îndemn:
(2008-11-22)
Scrisoare deschisa catre locuitorii de pe Valea Haldatii

www.noidacii.ro

Va rog sa transmiteti si altora care au internet.
Sa ne vedem cu bine la vara.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Voluntar: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-05-17
Aparat: Canon Canon EOS 30D
Contor: 89

Vedere panoramică
Foto: Voluntar