Folea :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Folea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Folea
Comună:Voiteg
Județ:Timiș
Cod poștal:307471
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Hram:Sf. Nicolae
Știri despre biserică:

»  Slujire arhierească în Parohia Folea (2015-10-04)

 Închide 

Slujire arhierească în Parohia Folea

[2015-10-04]
Credincioșii parohiei timișene Folea, din Protopopiatul Deta, au îmbrăcat duminică, 04 octombrie 2015, straie de sărbătoare. Aceștia au primit vizita Înalpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului care a oficiat cu acest prilej Sfânta Litughie și slujba de binecuvântare a lucrărilor de pictură și de renovare întreprinse la vechea biserica parohială cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, ridicată în anul 1925.
Potrivit tradiției, Chiriarhul a fost întâmpinat de zeci de localnici, reprezentanți ai autorităților locale, și credincioși din parohiile învecinate și din Timișoara, alături de un sobor numeros de slujitori, format din preoți și diaconi de la Catedrala mitropolitană din Timișoara și de la alte parohii din cuprinsul eparhiei, condus de pr. Ioan Prisăcean, Protopopul Detei.
După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la sfântul locaș prin râvna și osteneala preotului paroh Ioan Sălvan, cu sprijinul și ajutorul enoriașilor săi. În semn de apreciere pentru eforturile depuse în lucrarea de renovare și consolidare a bisericii, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat părintelui paroh distincția de iconom.
„În cuvântul de învățătură rostit, Chiriarhul a vorbit celor prezenți despre semnificația duhovnicească a zilei de astăzi pentru Biserica cea luptătoare a lui Hristos din această parte de țară. În acest sens, Înaltpreasfinția Sa a arătat că munca și dragostea credincioșilor din Folea nu vor rămâne nerăsplătite înaintea lui Dumnezeu, iar sfinții ce străjuiesc de acum înainte pe zidurile sfintei biserici vor fi neîncetați mijlocitori către tronul Preasfintei Treimi, împreună cu Maica Domnului, pentru toți cei care vor intra și se vor ruga în acest loc binecuvântat”, a precizat George Giurgiu, Redactor Știri Ziarul Lumina.
În final, soborul credincioșilor și al slujitorilor au înconjurat sfântul locaș, iar toți credincioșii au primit binecuvântare pentru a se închina în Sfântul Altar.
Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi din parohia Timișoara-Cetate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1058, Ultimul acces: 2020-09-17 13:22:38


Nr. vizualizări:1183
Data ultimei vizualizări:2020-09-17 13:22:38
Data actualizare:2019-02-12 08:56:51
Data încărcării:2013-10-02 05:37:59
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-10-02
Contor: 67

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-10-02
Contor: 19

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru