Buzaiel :: Biserica Toti Sfintii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Toți Sfinții
Buzăiel
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Buzăiel
Comună:Vama Buzăului
Județ:Brașov
Cod poștal:507247
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.comunaVamaBuzaului.ro, www.judBrasov.ro, www.prefecturaBrasov.ro
Preot:Vicu Călin
Hram:Duminica Tuturor Sfinților
Detalii:Satul Buzăiel este un sat component al comunei Vama Buzăului, vatra satului desfasurandu-se de-a lungul paraului Buzăiel, afluent al raului Buzău. Este situat geografic la marginea sud-estica a judetului Brasov la limita cu judetul Covasna cu aspect al gaspodariilor de tip insirat de o parte si de alta a drumului principal pe o distanta de aproximativ 10 km. Centrul localitatii este reprezentat de scoala cu clasele I-IV, iar putin mai sus pe partea dreapta de Biserica-paraclis a parohiei
Spre finalul anului 2010, din dorinta bunilor credinciosi din Buzăiel de a avea propriul lacas de cult, cu binecuvantarea Î. P. S. nostru parinte dr. Laurentiu Streza, a P. C. pr. protopop Danut Gheorghe Benga si cu acordul P. C. Ioan Butufei, preotul paroh al parohiei Vama Buzăului, am inceput demersurile pentru infiintarea noii parohii.
Parohia Buzăiel a fost infiintata prin aprobarea data de Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului in sedinta din 9 octombrie 2010, data de la care au fost demarate procedurile pentru inregistrarea fiscala a parohiei si realizarea proiectului unui lacas de cult.
Asa cum scrie pe fruntea fiecarei Sfinte Biserici, asa s-a ridicat si paraclisul nostru ", cu bunavointa Tatalui, cu lucrarea Fiului si cu desavarsirea Sfantului Duh", , in perioada 12 noiembrie - 22 decembrie 2010 (40 de zile) prin osteneala si cu donatiile exclusiv ale credinciosilor. Constructia lacasului de cult - paraclis s-a facut pe terenul donat parohiei de catre familia Hermenean Gheorghe si Elena. Lucrarile au fost sustinute si de conducerea Primariei Vama Buzăului cu utilaje si unele materiale de constructii si au fost desfasurate de catre un numar important de credinciosi ai parohiei.
In data de 23 decembrie 2010, in ajunul Nasterii Domnului, paraclisul a fost sfintit cu binecuvantarea Î. P. S. Laurentiu Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, de P. C. pr. protopop Danut Gheorghe Benga, protopopul de atunci al Protopopiatului Sacele, impreuna cu un sobor de preoti. De la aceasta data am primit Sfantul Antimis cu hramul bisericii noastre ", Duminica Tuturor Sfintilor", si totodata binecuvantarea de a sluji Sfanta Liturghie, precum si celelalte sfinte slujbe, in acest paraclis, pana la ridicarea bisericii parohiale.
Cu data de 01. 12. 2010 a fost numit preot paroh al parohiei Buzăiel parintele Vasile Gasparovici.
Știri despre biserică:

»  Pictura Bisericii din Buzăiel a fost sfințită de Mitropolitul Ardealului (2017-09-03)

 Închide 

Pictura Bisericii din Buzăiel a fost sfințită de Mitropolitul Ardealului

[2017-09-03]
de Gheorghe Anghel

IPS Laurențiu la Buzăiel
Mitropolitul Ardealului a sfințit astăzi pictura bisericii din Buzăiel, Protopopiatul Săcele, județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
După slujba de sfințire IPS Părinte Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea bisericii. Din sobor au făcut parte: protopopul de Brașov, Dănuț-Gheoghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Șerban, fostul paroh de la Buzăiel, Vicu Călin, actualul paroh Flaviu Mihai Foica, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.
Chemarea de a lucra via Domnului
În omilia sa, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat textul evanghelic citit la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată pilda lucrătorilor răi.
Fiul Stăpânului din pildă este tocmai Mântuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu. El a venit să-i răsplătească pe cei care au lucrat în vie, dar ei L-au omorât, L-au răstignit. Dumnezeu a rânduit, însă, pentru toate și ziua de judecată, a evidențiat ierarhul.
Făcând referire la pilda de astăzi, Înaltpreasfinția Sa a spus că noi nu facem crime, dar omorâm în noi credința noastră, omorâm curăția vieții noastre, distrugem ce este mai sfânt atunci când lăsăm să ne copleșească păcatul, în loc să-I dăm lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu, prin tot ceea ce facem în Biserică.
Avem o fire înclinată spre păcat, dar avem șansă de mântuire prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului, a subliniat Părintele Mitropolit.
La final ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe fostul paroh de la Buzăiel, Vicu Călin, cel care a coordonat până de curând toate lucrările de pictură și de împodobire a locașului de cult, iar în prezent este paroh la Hărman 2, unde a început lucrările pentru noua biserică din localitate.
De asemenea, ierarhul a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru mireni” primarului comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chirilaș, iar Adunarea și Consiliul parohiale precum și mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire.
Părintele Vicu Călin le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost aproape în anii de păstorire la Buzăiel și i-a urat noului paroh multă putere de muncă pentru continuarea lucrării pastorale și misionare din comunitate.
Credincioșii din parohie și din localitățile vecine au avut posibilitatea să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1739, Ultimul acces: 2020-09-23 15:00:46


Nr. vizualizări:3380
Data ultimei vizualizări:2020-09-23 15:00:46
Data actualizare:2020-09-02 14:08:15
Data încărcării:2012-07-11 05:23:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:8
Fotografi:pr. Vasile Gasparovici: 5, Constantin Banciu: 2, Paraclis: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-10-08
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Info: Biserica de zid
constructia acoperisului
Contor: 888

Vedere de ansamblu
Foto: pr. Vasile Gasparovici

Data: 2014-10-08
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Info: Biserica si Paraclisul parohial
Contor: 152

Vedere de ansamblu
Foto: pr. Vasile Gasparovici

Data: 2014-09-10
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Contor: 150

Vedere de ansamblu
Foto: pr. Vasile Gasparovici

Data: 2013-01-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 135

Biserica în construcție
Foto: Constantin Banciu

Data: 2013-01-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 111

Paraclis
Foto: Constantin Banciu

Data: 2013-10-12
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Contor: 118

Paraclis
Foto: pr. Vasile Gasparovici

Data: 2012-04-01
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Contor: 109

Paraclis
Foto: pr. Vasile Gasparovici

Data: 2013-10-12
Aparat: SONY DSC-W215 SONY DSC-W215
Contor: 116

Curtea bisericii
Foto: Paraclis