Galati :: Biserica Sf. Cruce - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Sf. Cruce
Galați
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada General Dragalina nr. 3, cartier I.C. Frimu
Cod poștal:800000
Persoană de contact :Gagiu Daniel
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.edj.ro, www.primaria.galati.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Preot:Giurgea Laurentiu
Hram:Înălțarea Sfintei Cruci
Detalii:A fost începută în 2006, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Casian al Dunării de Jos, iar zidul s-a ridicat anevoie, fiindcă sărăcia dă târcoale la tot românul. Însă, preoții de aici au pus piatră peste piatră și au izbutit să finalizeze lucrarea. „Am ajuns la turla mare, pe care am finalizat-o săptămâna trecută și mai este ceva de lucru la celelalte turle mici. Lucrarea am făcut-o din contribuția unor dăruitori și cu sprijinul autorității locale. Anul acesta, din surse proprii am achiziționat materiale, cherestea, fier, cărămidă, pentru a putea încheia partea de construcție”, ne-a spus părintele paroh Vali Laurențiu Giurgea, secretar al Protoieriei Galați.
Alte informații:Cantaret bisericesc: Stase Nelu.
Știri despre biserică:

»  Hramul Bisericii Sfânta Cruce din Galați. IPS Casian a adus spre cinstire un fragment din lemnul Sfintei Cruci (2017-09-14)

 Închide 

Hramul Bisericii Sfânta Cruce din Galați. IPS Casian a adus spre cinstire un fragment din lemnul Sfintei Cruci

[2017-09-14]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit astăzi la hramul Bisericii Sfânta Cruce din Galați. Chiriarhul a adus spre cinstire un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflat în patrimoniul Eparhiei.
Ceremonialul liturgic din 14 septembrie 2017 a fost oficiat în altarul de vară al bisericii gălățene, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a subliniat caracterul de iubire al jertfei Mântuitorului pe Cruce:
Astăzi cinstim pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care ne dă harul, mântuirea și iubirea Sa. Prin El crucea de tortură devine altarul de iubire al lui Hristos pentru noi toți cei ce suntem păcătoși, a explicat IPS Casian.
În contextul derulării programului de sprijinire a elevilor cu posibilități materiale limitate în Eparhia Dunării de Jos prin oferirea de ghiozdane complet echipate, Chiriarhul a dăruit astăzi încă 15 ghiozdane unor copii de la Liceul Teoretic Sfânta Maria din Galați. Prin acest program filantropic 4.000 de copii sunt ajutați să nu renunțe la școală.
După Sfânta Liturghie, cei doi preoți slujitori ai parohiei au fost hirotesiți în iconom – Pr. Laurențiu Giurgea, respectiv sachelar – Pr. Marius Tudorel Florea.
La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș și au fost împărțite 600 de pachete cu alimente.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1358, Ultimul acces: 2020-01-19 00:40:13


Nr. vizualizări:4694
Data ultimei vizualizări:2020-01-17 21:01:22
Data actualizare:2014-08-04 12:16:58
Data încărcării:2009-04-22 10:40:13
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Daniel Gagiu: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-04-22
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Info: Capela Sf.Cruce
Contor: 1004

Capela
Foto: Daniel Gagiu

Data: 2009-04-22
Aparat: Canon Canon PowerShot A610
Info: Biserica in constructie cu hramul Sf.Cruce
Contor: 389

În construcție
Foto: Daniel Gagiu