Timisoara :: Biserica Catolica Fratelia B - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Fratelia B
Timișoara
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Timișoara
Județ:Timiș
Adresa:strada Ivan Petrovici Pavlov nr. 54, cartier Fratelia
Cod poștal:300442
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.dioecesistm.ro, www.primariaTm.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Detalii:Din anul 1928 dateaza si constructia micii biserici fara turn din Fratelia B, colonia Bessenyei. Constructia bisericii a fost initiata de catre calugarul salvatorian Pater Columban Heinrich Cieslik, el fiind urmat la conducerea constructiilor de catre Pater Norbert Kerl si Pater Angelicus Bugiel. O parte din altarul principal actual al acestei biserici provine din altarul fostului seminar teologic romano-catolic, desfiintat de autoritatile comuniste in anul 1948.
Biserica a fost consacrata la data de 19 august 1928, de catre episcopul Dr. h. c. Augustin Pacha.
Sfintele Liturghii se celebreaza in limbile maghiara, germana si romana.
Știri despre biserică:

»  Vizită canonică în parohia romano-catolică Timișoara VI Fratelia (2019-07-10)

 Închide 

Vizită canonică în parohia romano-catolică Timișoara VI Fratelia

[2019-07-10]
Conform programului deja publicat, Excelența Sa Iosif Csaba Pál a vizitat în 7 și 8 iulie a.c. parohia Timișoara VI Fratelia. Vizita a început în biserica parohială, duminică după-amiază, cu o Sfântă Liturghie, la începutul căreia păstorul diecezan a fost primit de pr. Adalbert Jäger, canonic catedral, parohul locului. La Sfânta Liturghie au mai fost prezenți: Mons. Johann Dirschl, Vicar general, pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, preot paroh din Timișoara IV – Iosefin, pr. Gheorghe Augustinov decan, canonic și paroh de Timișoara V Mehala, pr. Zoltán Toman, secretar al tribunalului bisericesc, pr. Attila Kozovits, paroh de Periam, pr. Chang Beom Vincent Jeon, preot sud-koreean și pr. dr. Eugen Jurcă, preot paroh greco-catolic.

În predica sa, Episcopul diecezan a încurajat comunitatea din Fratelia să se roage pentru propria lor comunitate parohială. În același timp, în legătură cu Sfânta Scriptură, a atras atenția credincioșilor asupra practicii de a se ruga în mod regulat Domnului pentru a trimite lucrători în secerișul Său, amintind pe lângă aceasta că Dumnezeu vorbește tuturor oamenilor, invitându-l pe fiecare creștin să fie un colaborator al Său. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Pál le-a mulțumit credincioșilor pentru că și-au exprimat atașamentul față de Biserică, dar și corului pentru cadrul muzical care a înfrumusețat Jertfa euharistică celebrată.
După Liturghie, E.S. Iosif Csaba Pál s-a întâlnit în biserică cu copii și părinții prezenți. Ulterior, în casa parohială, a avut loc o întâlnire cu membrii consiliului parohial. În a doua zi a vizitei pastorale, Episcopul împreună cu pr. paroh Adalbert Jäger, au vizitat biserica și comunitatea din filiala Fratelia „B”, unde s-a celebrat o Sf. Liturghie festivă urmată de o întâlnire cu credincioșii. Următoarea etapă a vizitei pastorale va avea loc între 17-18 iulie, când Episcopul va fi oaspetele parohiei din Periam, jud. Timiș.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 164, Ultimul acces: 2019-10-23 01:24:57


Nr. vizualizări:2348
Data ultimei vizualizări:2019-10-23 01:24:57
Data actualizare:2019-04-11 11:03:00
Data încărcării:2006-08-28 12:22:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Heinz Vogel: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-08-28
Contor: 145

Vedere de ansamblu
Foto: Heinz Vogel