Craiova :: Biserica Harsu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Hârsu
Craiova
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Craiova
Județ:Dolj
Adresa:strada Mitropolit Nifon Criveanu nr. 17
Cod poștal:200000
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro, www.primariaCraiova.ro, www.cjDolj.ro, www.prefecturaDJ.ro
Hram:Sf. Ioachim și Ana, Sf. Haralambie
Detalii:Construită în jur de 1802-1806.
Cod Monument:DJ-II-m-B-07975
Știri despre biserică:

»  Biserica Harșu din Craiova și-a sărbătorit hramul (2016-02-11)

 Închide 

Biserica Harșu din Craiova și-a sărbătorit hramul

[2016-02-11]
Biserica Sfântul Haralambie - Harșu din Craiova și-a sărbătorit miercuri, 10 februarie 2016, ocrotitorul spiritual. Bucuria duhovnicească a numeroșilor credincioși prezenți la eveniment a fost sporită de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a săvîrșit aici Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Preot Gheorghe Cioiu.
Momentele liturgice ale praznicului, începute marți seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia, s-au încheiat după Sfânta Liturghie cu o slujbă de Parastas întru pomenirea ctitorilor și binefăcătorilor sfântului locaș.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre jertfa mucenicească și harul vindecător al Sfântului Haralambie.
„Ca ierarh chemat să sfințească poporul lui Dumnezeu, Sfântul Haralambie și-a îmbogățit harul sfințitor prin cununa muceniciei, jertfa supremă pe care un om o poate face în lumea aceasta pe altarul credinței întru Hristos. Așa se face că Sfântul Haralambie, care s-a sfințit ca arhiereu și ca mucenic, fapt pentru care îi și spunem Sfântul Sfințit Mucenic, se sfințește continuu, fără să se oprească vreodată. Se sfințește ajutând pe cei care sunt în suferințele bolilor, în nevoi și necazuri. De asemenea, ne încredințează că și noi putem crește spre sfințenie odată cu viața curată, cu săvârșirea de fapte bune, pentru că oricine se înalță spre Dumnezeu este înălțat și mai mult și mai sus, spre culmile desăvârșirii. Iată de ce, sărbătoarea închinată Sfântului Haralambie, ocrotitorul acestei parohii, este un motiv de mare bucurie pentru sufletele noastre. O bucurie ce ne încurajează să urmăm modelele de viață curată și de jertfelnicie a sfinților lui Dumnezeu. Căci dacă sfinții, proveniți din oameni obișnuiți ca și noi, au biruit și noi putem birui. Iar prin prezența sfinților în Biserica noastră avem certitudinea că Biserica ne conduce spre locul de fericire pregătit de Mântuitorul Hristos celor ce urmează Lui. Așadar, să-l cinstim pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie făcătorul de minuni, ocrotitorul și tămăduitorul tuturor oamenilor aflați în boli și suferințe și să-l avem permanent ca model și exemplu de mărturisitor al credinței creștine în fața oamenilor, atât în cuvânt cât și în faptă, exemplu de felul cum trebuie să ne încredințăm trupul și sufletul Mântuitorului Iisus Hristos, spre a deveni și noi vrednici moștenitori ai Împărăției celei veșnice a cerurilor”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Biserica Harșu este situată în apropierea Pieței centrale din municipiul Craiova, fiind cunoscută după numele ctitorului ei, Așu Sîn Traian Ot Vrast, cel care a ridicat-o în perioada 1802-1806. În preajma anului 1800, Așu avea în antrepriză târgul săptămânal al orașului, care se întindea pe terenul dintre biserică și locul pe care este construit astăzi Penitenciarul și fostul Regiment 26 Rovine. Târgul, aducându-i venituri, a zidit această biserică chiar în apropierea lui. De aceea, în catagrafia bisericilor orașului Craiova din anii 1813-1815, biserica este înscrisă sub numele „Ot Oborul Târgului“, adic㠄de afară”. În cei peste 200 de ani de existență, sfântul locaș a suferit mai multe reparații și renovări, ultima fiind încheiată în 2008, la 7 septembrie, când biserica a fost resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu. În ultimii ani, în curtea sfântului locaș a fost ridicată și o capelă închinată Sfântului Irodion de la Lainici. Lucrarea este integrată într-un complex parohial din care mai fac parte cancelaria parohială, biblioteca și o sală de conferințe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3698, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Hramul Bisericii “Sf. Haralambie – Harșu” din Craiova (2016-02-10)

 Închide 

Hramul Bisericii “Sf. Haralambie – Harșu” din Craiova

[2016-02-10]
De praznicul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, miercuri, 10 februarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va oficia slujba Sfintei Liturghii la hramul Bisericii „Sfântul Haralambie - Harșu” din Craiova, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a precizat Preot Gheorghe Cioiu.
Biserica Parohiei Harșu este cunoscută după numele ctitorului ei, care a ridicat-o în perioada 1802-1806. De atunci, sfântul locaș a suferit mai multe reparații și renovări, ultima fiind încheiată în 2008, la 7 septembrie, când biserica a fost resfințită de ÎPS Părinte Mitropolit Irineu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3868, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Veteranii de război, onorați la Biserica Harșu din Craiova (2015-08-18)

 Închide 

Veteranii de război, onorați la Biserica Harșu din Craiova

[2015-08-18]
Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni a fost întâmpinată cu bucurie duhovnicescă de veteranii de război din Craiova, care s-au rugat împreună la Biserica „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” – Harșu. La finele Sfintei Liturghii, cei peste 150 de foști ostași ai Armiei Române au primit pachete cu alimente și drapele tricolore din partea parohiei, după cum aflăm de la Arhid. Ioniță Apostolache.
În semn de aleasă prețuire pentru dragostea cu care au apărat pământul strămoșesc și credința ortodoxă, veteranii de război din Cetatea Băniei au fost invitați de pr. Viorel Dică în Biserica „Harșu” pentru a ridica împreună rugăciune către Sfinții Martiri Brâncoveni, prăznuiți luni, 16 august. După slujbă, cei peste 150 de invitați au fost răsplătiți cu daruri din partea parohiei. De asemenea, faptele lor de vitejie au fost evocate ca pildă, asemenea Sfinților Martiri Brâncoveni, care au luptat până la moarte pentru pavăza credinței ortodoxe.
„Icoane vii ale istoriei neamului nostru”
La finalul slujbei euharistice s-a oficiat un Parastas în cinstea ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, „din toate timpurile și din toate locurile”.
În cuvântul de învățătură, preotul paroh a evidențiat dragostea de neam și de țară pe care ostașii Armatei Române au reușit să o poarte peste timp ca exemplu pentru cei de astăzi.
„Cele mai mari valori ale neamului nostru, dragostea pentru glia strămoșească și credința ortodoxă, au mers peste veacuri nedespărțite, oferind punctul de sprijin în ceas de răstriște și apăsare. Clipa istoriei a cernut faptele înaintașilor noștri, cei mai destoinici dintre ei fiind sărbătoriți astăzi alături de cinstiții ctitori ai locașurilor de închinare, de bărbații iluștri ai neamului, de sfinții Bisericii noastre. Sfinții Martiri Brâncoveni sunt cu siguranță cel mai bun exemplu în acest sens. Ei au lăsat la o parte slava cea trecătoare pentru a fi împreună cu Hristos și pentru a sta laolaltă cu Dânsul în Împărăția cerurilor. Din darul și binecuvântarea acestora se împărtășesc și cei care au luptat pentru libertatea și demnitatea noastră, pentru apărarea gliei stămoșești, pentru credința străbună și cinstea Bisericii Ortodoxe. Prezenți aici de față, icoane vii ale istoriei neamului nostru, bravii noștri ostași ne dăruiesc încă odată exemplul acestor valori, spre a nu fi uitate în veci. De aceea, Biserica noastră se roagă pentru cei care au sfințit cu sângele lor pământul patriei și îi prețuiește pe cei vii ca pe niște fii de seamnă ai săi, îi cinstește și se roagă permenent pentru sănătatea și mântuirea lor. Să avem înțelepciunea de a învăța de la dânșii statornicia, curajul și dăruirea până la sacrificiu”, a spus pr. Viorel Dică.
Inițiativa Parohei „Harșu” a fost sprijinită de fostul sportiv de performanță al echipei de fotbal „Universitatea Craiova”, mijlocașul Pavel Badea, actualmente director al Clubului Sportiv „Universitatea Craiova”. Activitatea marchează deopotrivă anul omagial 2015, decretat de Patriarhia Român㠄activității pastoral-misionare în parohie și mănăstire” și „Anul veteranilor de război”, dedicat de societatea românească marcării a șapte decenii de la încheierea celor de al doilea război mondial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4378, Ultimul acces: 2020-07-10 13:53:47

»  Școala de var㠄Edulife” de la Parohia Harșu, la final (2015-07-13)

 Închide 

Școala de var㠄Edulife” de la Parohia Harșu, la final

[2015-07-13]
Școala de var㠄Edulife”, organizată la Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”-Harșu din Craiova, s-a încheiat săptămâna trecută. Cei 40 de participanți, elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, au primit premii și au mers împreună într-un pelerinaj la mănăstirile din județul Vâlcea, informează "Ziarul Lumina".
După aproape o lună de activități interactive, lecții de engleză, ateliere de pictură, informări practice din domeniul circulației sau al sănătății și, nu în ultimul rând, de experiență liturgică, Școala de var㠄Edulife”, organizată în parohia craioveană Harșu, a ajuns la final. Beneficiarii, cei peste 40 de elevi de la școlile și liceele din Cetatea Băniei, au avut parte de numeroase surprize din partea organizatorilor.
„Educația lor este un câștig pentru Biserică și o garanție pentru viitoarea noastră misiune”
La finele celei de a III-a ediții, reprezentanții Asociației „Edulife” și parohienii de la Harșu, în frunte cu preotul Viorel Dică, au acordat joi, 9 iulie, diplome, tricouri, șepcuțe și cărți participanților. Evenimentul de premiere a avut loc într-un cadru festiv, joi, 9 iulie, în curtea bisericii parohiale. Întreaga activitate a culminat însă cu o excursie, organizată la mai multe mănăstiri și biserici din Arhiepiscopia Râmnicului. „Între prioritățile pastoral-misionare ale parohiei noastre se numără și lucrul cu tinerii. Ei sunt viitorul nostru și de aceea trebuie să-i povățuim cu grijă, trebuie să le ascultăm dorințele și să fim alături de ei ori de câte ori este nevoie. Educația lor este un câștig pentru Biserică și o garanție pentru viitoarea noastră misiune. În felul acesta, am gândit totdeauna că tinerii trebuie apropiați de cele sfinte, pentru a înțelege, mai întâi prin joc, apoi prin cateheză și predică, cât de importantă este prezența lui Dumnezeu în viața lor. În acest sens, alături de Asociația `Edulife~, am demarat de trei ani acest proiect și iată că ne bucurăm de prezența foarte numeroasă, ne bucurăm de faptul că, pe lângă cei mici, cei mari se apropie și comunică mai mult unii cu alții. În această perioadă, de câteva săptămâni petrecute aici, în curtea Bisericii Harșu, s-au legat prietenii, au fost întărite relațiile interfamiliare, într-un cuvânt, ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu și plecăm acasă cu daruri bogate, atât materiale, cât și spirituale. Este o mare bucurie pentru noi că am reușit să ducem la capăt acest proiect pe care dorim să-l realizăm cu același succes și la anul”, a spus preotul paroh Viorel Dică.
La finalul festivității de premiere, copiii, însoțiți de părinți și organizatori, au mers în sfântul locaș, alături de pr. Viorel Dică, și au făcut împreună o rugăciune de mulțumire.
Școala de var㠄Edulife” de la Parohia Harșu a fost susținută de mai mulți oameni de suflet, apropiați ai Bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”. Între aceștia se numără și prof. Alina Dică, președința Asociației `Edulife~, alături de care au stat mai multe cadre didactice de la Liceul Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, profesori voluntari și formatori, membre ale Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, filiala Craiova, și credincioși din parohie.
Istorie și înnoire în Parohia Harșu
Biserica Harșu se numără printre locașurile de închinare cu bogată tradiție istorică în Cetatea Băniei. A fost construită între anii 1802 și 1806 de boierul Așu Sîn Traian Ot Vrast. Sfântul locaș s-a înălțat pe locul „târgului de afară”, un spațiu special amenajat în exteriorul orașului pentru micii comercianți. În perioada 1838-1862 a fost consolidată de cel puțin trei ori datorită pagubelor produse de cutremure și alte vicisitudini. În anul 1981, vechea pictură a fost restaurată de artistul Dumitru Budică. Slujba de resfințire a avut loc la data de 4 octombrie, în același an, de Mitropolitul Nestor Vornicescu. Ultimele lucrări efectuate au avut loc în perioada 2001-2007, sfântul locaș fiind resfințit de IPS Părinte Irineu.
În urmă cu doi ani, în curtea bisericii au fost construite o capelă, bibliotecă, cantină și grup sanitar modern utilat, toate așezate sub hramul Sfântului Irodion de la Lainici. Așezământul parohial deservește activităților catehetice și culturale organizate în parohie. Astfel, pe lângă Școala de var㠄Edulife”, la Harșu s-a înfiripat tradiția unor frumoase și folositoare conferințe duhovnicești, organizate în perioada Postului Nașterii Domnului sau al Păresimilor, sub genericul „Serile Harșu”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4459, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Școala de Vară, proiect organizat la Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Harșu, din Craiova (2013-07-02)

 Închide 

Școala de Vară, proiect organizat la Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Harșu, din Craiova

[2013-07-02]
Asociația EduLife din Craiova, în colaborare cu Parohia Harșu și Fundația „Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române”, filliala Craiova, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, organizează în perioada 1 - 12 iulie proiectul „Școala de Vară”. Manifestarea se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8 – 14 ani, o parte din activități urmând să se desfășoare la biblioteca Bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” – Harșu, între orele 9.30 – 12.00, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.
„Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea abilităților de cunoaștere, de comunicare și personale, prin activități educative extrașcolare, pentru un grup de 15 copii, însă în continuare este deschis tuturor celor care doresc să se înscrie. „Școala de Var㔠își propune discuții pe teme teologice, de morală creștină, activități sportive în mediul natural, exerciții de limbă, și de comportament în diferite situații, educație pentru sănătate, activități culturale, vizite la muzeele din oraș și la alte locașuri de cultură, vizionarea de filme educative și dezvoltarea abilităților de comunicare prin diverse jocuri”, a precizat părintele Viorel Dică, paroh al Bisericii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.
Părintele paroh mărturisește că și-a pus mari speranțe în această activitate și că speră să devină o tradiția în Parohia Harșu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7250, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Cancelarie, bibliotecă și clopotniță nouă la parohia craioveană Harșu (2013-02-21)

 Închide 

Cancelarie, bibliotecă și clopotniță nouă la parohia craioveană Harșu

[2013-02-21]
Biserica „Sfinții Ioachim și Ana“ – Harșu, din Craiova, se numără printre cele mai de seamă lăcașuri de închinare din Oltenia. Luna aceasta, alături de inestimabilul patrimoniu de care parohia dispune, s-a adăugat o frumoasă capelă multifuncțională, sfințită de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și închinată Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, informează "Ziarul Lumina".
Parohia craioveană Harșu este unul din puținele locuri din Cetatea Băniei unde tradiția și înnoirea se împletesc într-un dialog armonios. În sprijinul numeroaselor proiecte în derulare, între care este de-ajuns să amintim de „Serile Harșu“ sau de preocupările credincioșilor de aici pentru lectură, s-a ridicat o frumoasă capelă dotată cu tot necesarul pentru împlinirea mai multor necesități parohiale.
Un proiect pentru parohienii Bisericii Harșu
Preotul Viorel Dică, parohul bisericii și consilier patrimoniu-construcții în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a fost sufletul acestui proiect. Alături de membrii Consiliului parohial și mai mulți oameni de bine, s-a ostenit aproape un an de zile pentru desăvârșirea lucrării. Drumul până la final nu a fost deloc ușor, fiind presărat de multe ori cu ispite și încercări. Dincolo de acestea, parohienii de la Harșu și preotul lor nu au dat niciodată înapoi, ci au căutat împreună cele mai bune soluții pentru finalizarea lucrului început.
Ideea și totodată necesitatea ridicării unui așezământ parohial în curtea Bisericii Harșu s-a născut din dorința de „a face ceva pentru Dumnezeu și pentru credincioșii care ne trec pragul“, așa cum spune pr. Viorel. „Cunoscând foarte bine viața parohiei în care slujesc, mi-a fost foarte ușor să-mi dau seama de ce au nevoie și de ce își doresc credincioșii care se roagă aici. În acest sens am dorit cu tot dinadinsul ca lucrarea noastră să fie de folos tuturor celor care vin aici să-și plece genunchii. De aceea, fiecare element din acest ansambul are rolul și utilitatea sa. Clopotnița cea veche deja devenise improprie pentru serviciile noastre. În felul acesta ne-am gândit că ansamblul nostru trebuie să cuprindă în primul rând o construcție de acest fel. În vechea clopotniță aveam două clopote de care am încercat să profităm la maximum, pe cel mare mutându-l în clopotnița cea nouă, iar pe cel mic așezându-l pe un frumos suport în curtea bisericii, alături de toacă, pentru a păstra o veche tradiție de a noastră. Al doilea element din ansamblul nostru este capela de sub clopotniță. Inițial am dorit să înființăm o școală de vară, însă ne-am dat seama că ne este mai de folos în această formă. Cancelaria și biblioteca se află în același spațiu, gândindu-ne la colecția noastră de carte bisericească, care dintotdeauna a fost la dispoziția credincioșilor noștri. În felul acesta, am reușit să punem la dispoziția iubitorilor de lectură materialul necesar consolidării teologice și duhovnicești, suplimentar orelor de cateheză pe care le organizăm periodic. Nu în ultimul rând țin să amintesc de spațiul destinat arhivei parohiale, pe care am dorit-o neaparat prezentă aici, într-un loc adecvat de păstrare și conservare“, mai spune pr. Dică.
„Îi mulțumim neîncetat lui Dumnezeu pentru darurile Sale“
Bucuria ridicării acestui ansamblu a fost deplină odată cu slujba de sfințire, săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Irineu, în data de 3 februarie a acestui an. „Rodul muncii noastre este închinat în primul rând lui Dumnezeu, Căruia îi mulțumim neîncetat pentru darurile Sale cele bogate pe care le revarsă nemijlocit asupra noastră. În al doilea rând, aș dori să le mulțumesc membrilor Consiliului parohial și credincioșilor care mi-au fost de la început alături în desăvârșirea acestei lucrări, precum și tuturor celor care de aproape sau de departe au venit, cu sufletul deschis, și au miluit din puținul lor parohia noastră. Nu în ultimul rând, dorim a mulțumi Părintelui nostru Mitropolit pentru sfatul și povața cu care întotdeauna ne-a întărit în osteneala noastră“, conchide pr. consilier Viorel Dică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7944, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  La Biserica Harșu din Craiova a început seria conferințelor din Postul Mare (2012-03-19)

 Închide 

La Biserica Harșu din Craiova a început seria conferințelor din Postul Mare

[2012-03-19]
Biserica 'Sfântul Haralambie - Harșu' din Craiova desfășoară în perioada 2 martie - 6 aprilie conferințe pe teme religioase, puse sub genericul 'Serile Harșu'. În fiecare vineri, începând cu ora 18:30, personalități din viața culturală și religioasă a orașului Craiova sunt invitate pentru a vorbi celor prezenți pe diverse teme, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
'Conferințele duhovnicești se desfășoară după ce se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Această inițiativă a apărut din dorința de a închega o mai mare comuniune cu oamenii, care simt nevoia să dialogheze, să comunice, care au întrebări, care doresc să afle cât mai multe lucruri despre Biserică', a declarat preotul Viorel Dică, consilier patrimoniu și construcții bisericești în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
Vinerea trecută a fost invitat să conferențieze părintele protopop Teodor Ciontu, de la Protoieria Craiova Nord.
'Tema pe care a vorbit părintele în această săptămână a fost legată de dimensiunea eclesiologică a credinței noastre, de Biserică. Au fost dezbătute mai multe aspecte spirituale, dar și legate de dogmă. Spre bucuria noastră, am observat că tot mai mulți tineri participă la conferințe și sunt interesați de temele pe care le punem în discuție aici', a adăugat părintele Dică.
Până în prezent, la Parohia Harșu au mai conferențiat medicul Pavel Chirilă și profesorul universitar preot Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8636, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Conferință duhovnicească în Parohia Harșu, Craiova (2011-03-22)

 Închide 

Conferință duhovnicească în Parohia Harșu, Craiova

[2011-03-22]
Parohia 'Sfântul Haralambie' – Harșu (foto) din Craiova a organizat vineri, 18 martie, cea de-a doua întâlnire duhovnicească din Postul Mare, sub genericul 'Serile Harșu', după cum ne informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Oltenia.
Invitatul serii a fost părintele conf. univ. dr. Constantin Băjău, care a vorbit despre 'Munca și postul în viața creștinului ortodox'. La finalul prelegerii, părintele profesor a răspuns la întrebările credincioșilor prezenți. După cum a declarat părintele paroh Viorel Dică, seria conferințelor duhovnicești va continua pe toată durata Postului Sfintelor Paști, scopul acestora reprezentând promovarea valorilor ortodoxe în rândul enoriașilor parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9310, Ultimul acces: 2020-07-10 10:17:27

»  Conferințe duhovnicești la Parohia Harșu din Craiova (2010-11-16)

 Închide 

Conferințe duhovnicești la Parohia Harșu din Craiova

[2010-11-16]
Parohia Harșu din Craiova organizează, în perioada Postului Nașterii Domnului, o serie de conferințe duhovnicești sub genericul „Serile Harșu”. În cadrul întrunirii vor conferenția ierarhi, profesori de teologie și teologi de la Facultatea de teologie din Craiova, informează Radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9533, Ultimul acces: 2020-07-11 02:09:28


Nr. vizualizări:10296
Data ultimei vizualizări:2020-07-10 10:17:27
Data actualizare:2006-07-18 16:48:12
Data încărcării:2006-07-18 16:48:12
Nr. Mesaje:1
Urare și rugăminte:
(2008-05-13)
Cu plecaciune, parinte paroh, suntem familia de octogenari Elisabeta si Emilian Dragan din municipiul Pitesti. Sambata 17 mai 2008, cu harul D-vs si al Domnului, oficiati cununia religioasa a nepotilor nostri Mary-Elena si Silvestru Dena. Negresit, cu alutorul Domnului vom participa la eveniment, totusi cu intelegerea si bunatatea D-vs va rugam sa le transmiteti un mesaj de sanatate, viata lunga, casa de piatra si cat mai multi nepoti. Primiti mii de multumiri si o pioasa recunostiinta.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Basilica.ro: 2, Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-10-04
Contor: 1041

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-10-04
Contor: 121

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-10-04
Contor: 249

Printre copaci
Foto: Basilica.ro

Data: 2012-10-04
Contor: 219

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro