Tudor Vladimirescu :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
0

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Tudor Vladimirescu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Tudor Vladimirescu
Comună:Perișoru
Județ:Călărași
Cod poștal:917197
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Tudor Traian
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Biserica a fost începută în anul 1923 și dată spre folosinta și sfințită în anul de mântuire 1937 ziua de 19 Noiembrie în timpul regelui Carol al II-lea sub păstorirea Prea Fericitului Părinte Patriarh Miron și sub ocrotirea Preasfințitului Părinte Episcop Gherantie.
Satul s-a numit Ioan Lahovari de la ctitorul bisericii. Ctitori și miluitori ai sfântului lăcaș au fost vrednici de pomenire preot Dumitru Popescu și Ioan Andreescu, iar ca prim slujitor a fost P. C. preot Marin Rădulescu.
Biserica este construită după un plan treflat cu o singură turlă în trei arcade. Zidurile sunt masive, realizate din cărămidă arsă în forma semicircular. Pictura a fost realizată în tempera, iar la data aceasta se realizează o pictură nouă.
Biserica este așezată pe axul longitudinal apus-răsărit. Naosul-spațiul naosului este simbolul navei, al corabiei. Pronaosul-oferă decoruri cu bolta semicircular. Pridvorul-se reprezintă cu o boltă dreptunghiulară.
Nr. vizualizări:1354
Data ultimei vizualizări:2020-02-29 07:12:28
Data actualizare:2006-07-13 18:52:33
Data încărcării:2006-07-13 18:52:33
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0