Intalnirea de evaluare a Decadei de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor de la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea de evaluare a Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor de la Oradea

[2020-02-08]
Miercuri, 5 februarie 2020, a avut loc la Oradea întâlnirea de evaluare a Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Au fost prezenți reprezentanți ai tuturor cultelor creștine participante la eveniment, dar și reprezentanți ai laicilor. Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de pr. paroh Ovidiu Duma, Timoș Bogdănel, Eugen Ivuț și Laura Ologu. S-au analizat din toate punctele de vedere aspectele legate de eveniment, punând în prim plan impresiile comunicate de către credincioși. A fost apreciată comuniunea binecuvântată care se împlinește prin aceste manifestări, s-au făcut propuneri de extindere pe parcursul anului a activităților comune și s-au punctat aspectele care trebuie evitate pe viitor, astfel încât acest eveniment să își concretizeze menirea, aceea de a uni sentimentele pozitive ale tuturor celor implicați.

Pentru al patrulea an consecutiv, cultele participante la Decada de Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor din Oradea propun împreună, prin rotație, o colectă, ca gest caritabil concret și comunitar. Proiectul a demarat în 2017 cu strângerea de fonduri destinate Centrului pentru persoane defavorizate de la Dumbrava, a continuat în 2018 prin propunerea Bisericii Reformate de a ajuta elevii defavorizați să poată urma cursurile școlare, iar în 2019 prin propunerea Comunității Evreilor Mesianici de a sprijini Orfelinatul din Oradea, situat pe strada Feldioarei. Colecta este coordonată în acest an de Biserica Evanghelică-Lutherană, iar fondurile sunt destinate unei grădinițe. Așa cum preciza pr. dr. Ioan Codorean, de la Biserica cu Lună, „fiecare să adauge o fărâmă de bucurie la bucuria acelor copilași de la grădinița evanghelică”.
În același sens, pr. rector Anton Cioba, în cadrul cuvântului său de învățătură din Biserica Tabor, apreciind modul în care colaborează cu adevărat cultele din Oradea, preciza: „Colecta reprezintă un gest concret pe care îl fac Bisericile împreună, cu alte cuvinte ne întâlnim, ne rugăm și facem fapte bune, fiindc㠑Credința fără fapte este moartă'”. Prin tragere la sorți s-a stabilit că pentru anul 2021, Biserica Penticostală va fi cea care va propune destinația fondurilor adunate prin colectă în cadrul Decadei de Rugăciune comună. După deschiderea Cutiei Albe și numărarea banilor, a rezultat suma de 6.600 lei, valoare aproape dublă față de cea din anul precedent. Mulțumim Domnului pentru această perioadă de har și avem încredere că în viitor ne va îndruma astfel încât acest eveniment să scoată la lumină tot ceea ce poate fi mai bun în sufletele noastre. (Laura Ologu – Biroul Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 604, Ultimul acces: 2024-03-27 05:37:28