Papa Francisc: Apostolul asculta de Duhul Sfant si isi iubeste turma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Apostolul ascultă de Duhul Sfânt și își iubește turma

[2018-05-15]
Liturghie în capela Casei Santa Marta
Asupra modelului apostolului Paul – care, la sfârșitul vieții, la examinarea ultimă a conștiinței, poate spune că și-a împlinit vocația și misiunea răspândirii Evangheliei – s-a concentrat predica Papei Francisc de la Sfânta Liturghie celebrată marți, 15 mai 2018, în capela Casei Santa Marta, reședința din Vatican a Pontifului. Subliniind în primul rând iubirea față de Dumnezeu și grija față de turmă, îndemnul de a veghea asupra turmei adresat de Pontif Episcopilor a fost însoțit de avertismentul privind pericolul urmăririi carierei, în contrast cu misiunea de a se îngriji de turma încredințată spre ocrotire, citim în materialul de pe situl Radio Vatican.

„Iubirea lui cea mai mare este Isus. A doua iubire este turma. Marea lui dragoste este Isus Cristos. A doua dragoste, turma. Aveți grijă de voi și de întreaga turmă. Vegheați asupra turmei: fiți Episcopi ai turmei, pentru a o ocroti, nu pentru a face carieră ecleziastică. Nu.” Referindu-se la mărturia dată de apostolul Paul despre împlinirea misiunii vestirii Evangheliei, fără să se sustragă de la nimic, vărsând lacrimi și suportând încercări, Sfântul Părinte a făcut o paralelă între bunurile spirituale lăsate moștenire de apostolul neamurilor și lista bunurilor pământești din testamentele omenești.
„Testamentul lui Paul este o mărturie. Este, de asemenea, o vestire. Este totodată o provocare: ‘Eu am făcut această parte de drum, acum continuați voi’. Cât de diferit este acest testament de testamentele lumii, în care bunurile sunt distribuite unora și altora… testamente conținând atâtea bunuri pământești. Sfântul Paul nu poseda nimic în afară de harul lui Dumnezeu, de curajul apostolic, de revelația lui Isus Cristos și de mântuirea dată lui de către Domnul.”
La finalul predicii, Papa i-a cerut Domnului harul de a pleca din această lume asemenea apostolului Paul, având conștiința misiunii împlinite: „Îi cer Domnului harul de a părăsi această lume asemenea lui Paul. La examenul de conștiință nu voi ieși învingător asemenea lui… Dar Domnul este bun, este milostiv… Mă gândesc la Episcopi, la toți Episcopii. Fie ca Domnul să ne dea tuturor harul de a pleca din această lume cu spiritul lui Paul, cu forța lui, cu iubirea lui față de Isus și cu încrederea pe care o avea în Duhul Sfânt.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 547, Ultimul acces: 2024-03-24 20:05:31