Patriarhul Romaniei i-a binecuvantat pe copiii gazduiti in orfelinatul manastirii Pokrovsky - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României i-a binecuvântat pe copiii găzduiți în orfelinatul mănăstirii Pokrovsky

[2017-12-03]
de Gheorghe Anghel

Patriarhul României i-a binecuvântat pe copiii găzduiți în orfelinatul mănăstirii Pokrovsky
Patriarhul României le-a binecuvântat duminică, după Liturghie, pe cele 40 de fete care sunt ocrotite în orfelinatul din incinta mănăstirii Pokrovsky din Moscova. După ce a asistat la concertul susținut de corul instituției sociale, Preafericirea Sa a apreciat calitatea actului artistic și le-a felicitat pentru efortul depus.
În orfelinatul inaugurat în anul 2004, cu binecuvântarea Patriarhului Alexei al II-lea, sunt găzduite fete cu vârsta între 6 și 17 ani, din Moscova și împrejurimi, provenite din familii monoparentale, aflate într-o situație financiară delicată.
Părintele Patriarh Daniel a evidențiat misiunea socială desfășurată în mănăstirea din capitala Rusiei și oferit-o exemplu pe stareța Teofania care a reușit să îmbine viața duhovnicească cu activitatea misionară.
Patriarhul României a invitat-o verbal pe maica stareță să viziteze țara noastră pentru a împărtăși din bogata experiență duhovnicească și misionară pe care o desfășoară prin intermediul mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului – Pokrovsky.
Copiii aflați în cadrul orfelinatului se bucură de o formare care îmbină partea duhovnicească cu cea educațională. Pe lângă cursurile din aria curriculară specifică învățământului din Rusia, sunt organizate ateliere de gimnastică, muzică, dans. Conform site-ului oficial al mănăstirii, instituția socială din cadrul mănăstirii nu crește viitoare monahii, ci oameni destoinici pentru patria mamă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 642, Ultimul acces: 2024-04-15 08:58:37