Pelerinaj al parohiei Sfantul Andrei, din Mangalia, in Dobrogea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj al parohiei Sfântul Andrei, din Mangalia, în Dobrogea

[2018-10-05]
pelerinaj
Pătrunși de dorința de a cunoaște mai bine comunitățile și locurile de credință din Dobrogea, un grup de credincioși ai parohiei Sfântul Andrei, din Mangalia, însoțiți de părintele paroh, au pornit în ziua de 29 septembrie 2018 într-un scurt pelerinaj, prilejuit de hramul bisericii de la capătul celălalt al Dobrogei, din Tulcea, dedicată Sfântului Mihail. Sub călăuzirea Sfinților Arhangheli, credincioșii au pornit dis-de-dimineață, având ca prim scop participarea la Sfânta Liturghie a hramului.

A fost o bucurie pentru noi să întâlnim la Tulcea o biserică nouă și frumoasă, bine îngrijită, precum și o comunitate vie, cu oameni implicați în viața parohiei. De asemenea, am rămas foarte surprinși de ospitalitatea tulcenilor, care, împreună cu pr. paroh Lungeanu Marcel, au pregătit la finalul Liturghiei, la care ne-am hrănit sufletele, o agapă fraternă ce avea să potolească și foamea trupului. Plini de recunoștință pentru toate darurile primite aici, ne-am continuat pelerinajul spre Malcoci, filiala parohiei Tulcea, unde ne-am oprit să vizităm biserica germană.
Aici am rămas impresionați de ceea ce au reușit să construiască oamenii acum mai bine de o sută de ani, dar întristați de starea avansată de degradare în care a ajuns în momentul de față acest impozant lăcaș de cult, unic în zonă prin arhitectură. Cu speranța că autoritățile vor găsi o soluție pentru conservarea acestui monument istoric, ne-am îndreptat pașii spre Murighiol, pentru a vizita vechea cetate romană Halmyris, unde, în cripta bazilicii episcopale, au fost descoperite moaștele celor mai vechi martiri creștini atestați în Dobrogea, Epictet și Astion.
După acest popas istoric, în care ne-am întors în timp și am admirat curajul creștinilor din perioada persecuțiilor, am continuat călătoria noastră, oprindu-ne să vizităm noile biserici din Oituz – cu hramul Adormirea Maicii Domnului, și Lumina – dedicată Sfinților Apostoli Petru și Paul. Deși pelerinajul nostru nu a durat decât o zi, cu toții am fost plăcut impresionați de ceea ce am putut vedea. Totodată, această experiență ne-a întărit convingerea că, deși trăim vremuri destul de tulburi, oamenii continuă să își arate iubirea lor față de Creator, atât prin trăirea credinței cât și prin frumusețea bisericilor pe care le înalță spre slava Lui. (pr. paroh Cristian Antici, parohia Sfântul Andrei, Mangalia, pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 484, Ultimul acces: 2024-03-25 00:40:12