Au inceput manifestarile legate de hramul Sfintei Parascheva la Iasi. Pelerinii pot aduce cinstire moastelor primei femei martir a Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Au început manifestările legate de hramul Sfintei Parascheva la Iași. Pelerinii pot aduce cinstire moaștelor primei femei martir a Bisericii

[2017-10-10]
de Sorin Ionițe

Manifestările legate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au început marți dimineață: moaștele ocrotitoarei spirituale a Iașului împreună cu cele ale primei femei martir a Bisericii, Sfânta Tecla, au fost așezate spre cinstire pe platoul din fața Căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.
Procesiunea avut loc începând cu ora 6:30 în curtea Ansamblului mitropolitan din Iași. Ceremonia la care au participat câteva sute de credincioși a fost oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu un sobor de clerici.
După depunerea sfintelor moaște a urmat Sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu. În continuare, va fi oficiată Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană.
Moaștele Sfintei întâi mucenițe și întocmai cu Apostolii Tecla au fost aduse de la Mănăstirea Neamț, cu prilejul sărbătorii Sfintei Parascheva.
În fiecare an, sărbătoarea de pe 14 octombrie este o sărbătoare a bucuriei duhovnicești, a credinței vii și mărturisitoare și o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinții și Biserica lui Dumnezeu.
Această zi și cele premergătoare marii sărbători oferă lecții de viață, prin credința, nădejdea și răbdarea mulțimii mari de pelerini, veniți din toate colțurile țării dar și din afara granițelor ei, ca să o cinstească pe sfânta ocrotitoare a Moldovei, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor.
Dintre evenimentele principale ce urmează la Iași amintim Pelerinajul „Calea Sfinților”. Procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Tecla va avea loc joi seara, pe traseul Strada I. C. Brătianu – Strada Cuza Vodă, Strada Armean㠖 Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” – Strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.
În data de 14 octombrie 2017, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe o scenă amplasată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, situată în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5500, Ultimul acces: 2024-04-16 07:05:53