Bulgaria | Trei ierarhi ai Bisericii noastre s-au rugat Sfintilor martiri de la Durostorum in Catedrala Mitropolitana din Silistra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bulgaria | Trei ierarhi ai Bisericii noastre s-au rugat Sfinților martiri de la Durostorum în Catedrala Mitropolitană din Silistra

[2017-06-27]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat duminica aceasta la manifestările dedicate sfinților mucenici de la Durostorum care au avut loc în Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bulgaria, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Începând cu anul 2016, Duminica a treia după Rusalii a fost rânduită ca Duminica prăznuirii Soborului Sfinților Mucenici de la Durostorum care au pătimit pentru Hristos în primele veacuri creștine.
Cu acest prilej în 25 iunie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolitul Durostorumului, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.
Alături de soborul ierarhilor, s-au rugat în Catedrala ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel numeroși preoți și diaconi, monahi și credincioși din Silistra dar și mulți pelerini români.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 830, Ultimul acces: 2024-03-21 23:38:26