Omagierea poetului Mihai Eminescu la Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Omagierea poetului Mihai Eminescu la Sibiu

[2014-01-16]
Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social a organizat pe 15 ianuarie 2014mai multe manifestări religioase și culturale dedicate marelui poet național. La Sibiu a mai avut loc o “Întâlnire cu Mihai Eminescu” în Parcul sub Arini, iar Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filiala Sibiu, a organizat în seara zilei un moment de omagiere al marelui poet, potrivit mitropolia-ardealului.ro.
Reprezentanții Departamentului Social au oficiat un parastas pentru marele poet național Mihai Eminescu în Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sibiu. La slujba religioasă, alături de consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu și inspectorul social pr. Tiberiu Kiss, a mai oficiat și preotul Gheorghe Șebu de la biserica sibiană. La slujba relaigioasă au mai participat inspectorul social Marius Talmațchi, copiii care beneficiază de serviciile oferite de Centrul de zi al parohiei sibiene, părinți și cadre didactice. După parastas, copiilor li s-a prezentat viața și activitatea poetului Mihai Eminescu. La final, copiii au recitat poezii ale marelui Mihai Eminescu și au interpretat piese muzicale pe versurile poetului omagiat pe 15 ianuarie. Reprezentanții eparhiali le-au oferit copiilor iconițe și dulciuri, iar inspectorul Marius Talmațchi a oferit copiilor mai multe informații despre poet printr-o prezentare amplă, cu imagini proiectate pe un ecran de mari dimensiuni.
Omagii la bustul din Parcul sub Arini
La inițiativa Asociației “ASTRA” și a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la bustul poetului din Parcul sub Arini a avut loc o “Întâlnire cu Mihai Eminescu”, un eveniment din care n-au lipsit muzica, versuri eminesciene recitate de actori de la Teatrul “Radu Stanca” și alocuțiuni de omagiere din partea prefectului Ovidiu Sitterli, a președintelui Consiliului Județean, Ioan Cindrea și a altor oficialități prezente, între care îl amintim și pe rectorul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan.
În seara aceleiași zile, membrii ASCOR Sibiu si Grupul psaltic "Sfântul Andrei Șaguna" au participat la un parastas oficiat în capela Facultății de Teologie Ortodox㔠din Sibiu, după slujba Vecerniei. Slujba religioasă a fost oficiată de pr.lect.dr. Petru Pantis si pr. Vasile Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, participând numeroși studenții teologi. Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor grupului psaltic amintit, condus de drd. Adrian Dobreanu. După parastas, studenții au mers la bustul poetului Mihai Eminescu din Parcul sub Arini unde au aprins lumânări și au recitat poezii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 929, Ultimul acces: 2024-05-16 11:07:44