Luna credinciosilor la Parohia Nasterea Domnului din Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Luna credincioșilor la Parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

[2012-01-19]
Parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca a dedicat luna ianuarie sărbătoririi enoriașilor care au avut în anul 2011 evenimente importante în viața lor. Duminică, 15 ianuarie, au fost sărbătoriți tinerii care au avut rezultate deosebite în activitățile desfășurate în 2011, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. După Sfânta Liturghie, părintele paroh Nicolae Buda și părintele Dorel Man au oferit daruri copiilor din partea comunității. Cei 13 elevi felicitați au fost premiați în 2011 la concursuri naționale și internaționale. Alături de acești tineri a fost premiat și un enoriaș în vârstă de 75 de ani, campion național la orientare turistică.
Organizatorul acțiunii, Marilena Asanica, a arătat că în prelungirea sărbătorii Nașterii Domnului și a celor care au urmat, 'la început de an, am încercat să ținem aprinsă lumina bucuriei pentru a mulțumi lui Dumnezeu iară și iară pentru darurile pe care ni le-a oferit din plin. Și ca bucuria să fie întreagă, ea s-a revărsat dinspre familia mică spre familia mare, Biserica, unde i-am sărbătorit mai întâi în 8 ianuarie pe cei care au împlinit în anul care a trecut 50 de ani de căsătorie'. Evenimentului din 8 ianuarie i-a urmat cel din 15 ianuarie, când au fost în centrul atenției tinerii cu succese deosebite, majoritatea elevi ai Școlii 'Constantin Brâncuși' din cartierul clujean Gheorgheni, 'dovada vie că părinții și bunicii, Școala și Biserica și-au făcut datoria', a remarcat inițiatoarea evenimentului.
Întâlnirea tinerilor cununați în 2011
Duminică 22 decembrie urmează un alt eveniment dedicat enoriașilor, după Sfânta Liturghie, când va avea loc întâlnirea perechilor de tineri cununați în anul 2011, la o agapă organizată la subsolul lăcașului de cult. Prin această inițiativă se dorește să li se ofere tinerilor prilejul de a se cunoaște, de a-și împărtăși gândurile și bucuriile din primul an de căsătorie, așa cum au arătat organizatorii.
'Este o încercare a noastră de a reface, pentru unii, sau pentru a bătători, pentru alții, potecile dinspre casele lor spre biserică, sau invers, dar și între casele acestor tineri care numai așa, prin participarea la Sfânta Liturghie, prin Tainele Bisericii, iubire și respect pentru cele sfinte, vor 'bate' frumos pasul în doi, netezindu-și și luminându-și unul altuia - și, cu voia lui Dumnezeu, mai apoi copiilor lor - calea îngustă a mântuirii', a spus Mihaela Asănică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4632, Ultimul acces: 2024-04-27 16:35:18