SRUC 2012: Veniti sa ne rugam impreuna, in adevar si smerenie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: Veniți să ne rugăm împreună, în adevăr și smerenie

[2012-01-19]
"Noi credem că Mântuitorul nostru este prezent între noi, căci nu din alte motive ne-am adunat aici, ci am venit în numele Lui, ca să înălțăm către Dumnezeu rugăciunea noastră și să implorăm cu speranță darul unității tuturor creștinilor", a afirmat Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, în cadrul celebrării ecumenice care a avut loc miercuri, 18 ianuarie 2012, în Catedrala Mitropolitană "Sf. Iosif" din capitală. Cu celebrarea din Catedrala "Sf. Iosif" s-a deschis Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (SRUC) din București. La momentul de rugăciune, alături de comunitatea romano-catolică au participat reprezentanți din Biserica Greco-Catolică, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Reformată Calvină, Biserica Anglicană, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Armeană din România.
În cuvântul de învățătură, Arhimandritul Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, a adresat o chemare la rugăciune împreună, în adevăr și smerenie: "Fraților, veniți să ne rugăm împreună, pentru ca în adevăr și smerenie, prin rugăciune, să putem oferi acestei lumi pace și înțelegere; pace în suflete, pace în minte. Pentru că nu există pace în lume dacă în minte și în inimă nu există pacea. Veniți să ne strângem așa cum ne-am adunat astăzi. Eu cred că Cristos este prezent aici în mijlocul nostru, în această adunare". Arhimandritul armean și-a încheiat intervenția cu o rugăciune: "O, Doamne Isuse Cristoase, care ai venit în această lume pentru a ne învăța calea adevărului, care cu prețul libertății ți-ai dat sângele, atât de mult ne-ai iubit încât ne-ai spălat picioarele, Tu care ești Împăratul Cerului ai venit pentru a fi slujitorul nostru, Tu nu doar ai vorbit, dar ai și făptuit. În acest moment eu și frații noștri care sunt aici promitem că vom împământeni în Biserica noastră și de acum înainte pacea, libertatea, unitatea și armonia. Slavă Ție Cristoase care ești cu noi astăzi și mâine și în vecii vecilor. Amin".
"Știm că multe ne deosebesc", a amintit IPS Ioan Robu, în cuvântul pe care l-a adresat la sfârșitul celebrării ecumenice. "Aproape că suntem descurajați să credem și să ne imaginăm cum am fi împreună. Totuși, îndrăznim, da, îndrăznim să cerem ceea ce ne imaginăm uneori că ar fi imposibil: unitatea noastră, a tuturor creștinilor. Deși avem tradiții diferite, deși suntem parcă statorniciți pe o anumită cale, totuși, rugăciunea ne ridică din ceea ce suntem și cum suntem, pentru a nădăjdui altfel, și, încă o dată, pentru a îndrăzni să ne vedem altcum prin darul Duhului Sfânt, nu prin puterile noastre. De aceea, nici nu ne imaginăm ceea ce cerem, nu putem descrie exact ceea ce vrem; nu putem decât ca, prin sărmane cuvinte, să cerem darul unității: Ca toți să fie una. Aceasta este rugăciunea noastră; acesta este cuvântul care ne adună și ne animă acum și în zilele care vin". Amintind de aniversarea, în acest an, a 50 de ani de la Conciliul al doilea din Vatican, IPS Ioan Robu a evidențiat două elemente importante din documentul conciliar despre refacerea unității, Unitatis redintegratio: reînnoirea și rugăciunea. "Multe ne leagă în comun. Și mă gândesc la Bisericile reprezentate aici de față. Multe ne leagă. Și, în primul rând, această credință, această legătură de bază, intimă, cu Dumnezeu. Suntem mult uniți. Trebuie să desăvârșim această unitate. Și, iată, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ne cheamă la o conștiință reînnoită, la o rugăciune reînnoită, la o smerenie adevărată, pentru a redobândi pacea pe care doar Dumnezeu ne-o poate da". (Din materialul publicat astăzi pe ARCB.ro)
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1469, Ultimul acces: 2024-04-26 09:11:19