Sa incepem un nou an fixand privirea asupra Pruncului si a Mamei Sale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să începem un nou an fixând privirea asupra Pruncului și a Mamei Sale

[2012-01-03]
La amiază, în ziua de duminică, 1 ianuarie 2012, Papa Benedict al XVI-lea a apărut la fereastra Palatului Apostolic pentru rugăciunea Angelus cu credincioșii reuniți în Piața San Pietro, ocazie cu care a reafirmat urgența la a oferi tinerilor noi oportunități pentru viața lor. După rugăciune, Pontiful a adresat urări președintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, și a transmis întregului popor italian "toate urările bune de pace și prosperitate pentru anul tocmai început".
Iubiți frați și surori!
În liturgia acestei prime zile a anului răsună tripla binecuvântare biblică: "Să te binecuvânteze Domnul și să te păzească. Domnul să-și lumineze fața asupra ta și să se îndure de tine. Domnul să-și îndrepte fața către tine și să-ți dăruiască pacea" (Numeri 6,24-26). Chipul lui Dumnezeu îl putem contempla, s-a făcut vizibil, s-a revelat în Isus: El este imaginea vizibilă a Dumnezeului invizibil. Și aceasta mulțumită și Fecioarei Maria, pe care o celebrăm astăzi cu titlul cel mai mare, cu care a participat în mod unic la istoria mântuirii: acela de a fi Născătoare de Dumnezeu. În sânul ei, Fiul Celui Preaînalt a asumat trupul nostru, și noi putem contempla gloria sa (cf. Ioan 1,14), putem simți prezența lui Dumnezeu-cu-noi.
Începem astfel noul an 2012 fixând privirea asupra chipului lui Dumnezeu care se revelează în Pruncul din Betleem, și asupra Mamei Sale Maria, care a acceptat cu abandonare umilă planul divin. Mulțumită generosului ei "da", a apărut în lume lumina adevărată care luminează orice om (cf. Ioan 1,9) și a fost redeschisă calea păcii. Iubiți frați și surori, conform unui fericit obicei, celebrăm astăzi Ziua Mondială pentru Pace, a patruzeci și cincea. În Mesajul pe care l-am adresat șefilor de stat, reprezentanților națiunilor și tuturor oamenilor de bună voință, și care are ca temă 'Educarea tinerilor la dreptate și la pace', am dorit să fac apel la necesitatea și urgența de a oferi noilor generații parcursuri educative adecvate, pentru o formare integrală a persoanei, incluzând dimensiunea morală și spirituală (cf. nr. 3).
Am dorit să subliniez, în particular, importanța la a educa la valorile dreptății și păcii. Tinerii privesc astăzi cu o anumită teamă spre viitor, manifestând aspecte ale vieții lor ce merită atenție, precum "dorința de a primi o formare care să îi pregătească mai profund să înfrunte realitatea, dificultatea de a forma o familie și a găsi un loc stabil de muncă, capacitatea efectivă de a contribui la lumea politicii, a culturii și a economiei, pentru a construi o societate cu un chip mai uman și mai solidar" (nr. 1). Îi invit pe toți să aibă răbdare și statornicie în a căuta dreptatea și pacea, în a cultiva gustul pentru ceea ce este bun și adevărat (nr. 5). Pacea nu este niciodată un bine atins pe deplin, ci un scop către care trebuie cu toții să tindem și pentru care trebuie să lucrăm cu toții.
Să ne rugăm pentru ca, în ciuda dificultăților care fac uneori dificil drumul, această aspirație profundă să se traducă în gesturi concrete de reconciliere, de dreptate și pace. Să ne rugăm și pentru ca responsabilii națiunilor să își reînnoiască disponibilitatea și angajamentul de a primi și favoriza acest dor de nestăpânit al omenirii. Să încredințăm aceste dorințe mijlocirii Mamei "Regelui păcii", pentru ca anul care începe să fie un timp de speranță și de conviețuire pașnică pentru lumea întreagă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4804, Ultimul acces: 2024-04-18 04:12:45