Lumea Catholica - ianuarie 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea Catholica - ianuarie 2011

[2011-01-25]
În luna în care Biserica atât de rit latin cât și bizantin a sărbătorit Botezul Domnului, un număr de trei materiale prezintă diferite aspecte privind Sacramentul Botezului. Primul este o selecție de fragmente din "Instrucțiunea cu privire la Botezul copiilor", dată de Congregația pentru Doctrina Credinței la 20 octombrie 1980; al doilea, "Botezul pruncilor și păcatul originar", susține și el necesitatea botezării de mici a copiilor prin explicarea doctrinei păcatului originar; iar al treilea, "Botezul numai prin scufundare?", argumentează de ce sunt valabile și alte modalități de a boteza. Două interviuri, cu Cardinalul Jozef Tomko, fost prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, și respectiv cu PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, ne aduc în prim plan, din perspective diferite, figura Papei Ioan Paul al II-lea, acum când este așteptată beatificarea sa la 1 mai 2011.
Dacă am avut parte de retrospective, nu lipsesc nici previziunile pentru anul 2011, în "Creștinii din lume în fața unui an dificil". De fapt, și această afirmație a pr. John Flynn se bazează pe o trecere în revistă a celor mai recente atacuri asupra creștinilor, în special în Orient. Revista se încheie cu două articole de spiritualitate. "Să îi punem întrebări lui Dumnezeu" ne îndeamnă să ne apropiem cu încredere de Dumnezeul nostru, care "așteaptă și chiar ne invită să îl întrebăm". Aceasta deoarece "Dumnezeu ne ia în serios ca persoane, iar persoanele pun întrebări. Dumnezeu Însuși ne cheamă să punem întrebări, și chiar, în ciuda omniscienței și imutabilității Sale, are și El câteva întrebări pentru noi". În fine, seria "Arta de a trăi" continuă cu articolul "Cumpătarea și arta de a mânca", o invitație la a reflecta la "Cât de mult mănânc"; "Ce mănânc"; "Cum mănânc"; "Când mănânc". Pentru că, potrivit Sf. Grigore cel Mare, "atâta timp cât stomacul nu este ținut în frâu, toate virtuțile eșuează".
Imagini:
Legături:
Numărul 01/2011

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 969, Ultimul acces: 2024-05-14 13:44:23