Vizita PS Petru Gherghel la romanii catolici din Torino - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita PS Petru Gherghel la românii catolici din Torino

[2011-01-26]
În cursul dimineții, Episcopul l-a vizitat pe pr. Felician Petre Antica, vicar la parohia din Bussoleno (Susa), care se ocupă și de formarea unei comunității catolice române în Valle di Susa. Un moment important a fost și vizitarea catedralei din Susa și întâlnirea cu Episcopul locului, Mons. Alfonso Badini Confalonieri, care i-a mulțumit Episcopului Gherghel pentru trimiterea pr. Felician să lucreze în această Dieceză. În scurta sa vizită, Preasfinția Sa s-a oprit și în casa Surorilor Misionare ale Pătimirii Domnului Nostru Isus Cristos din Villanova Mondovi, unde câțiva ani pr. Matei Iosif trăiește calvarul său imobilizat pe patul de suferință. Stându-i alături și încurajându-l, Episcopul l-a rugat să ofere suferințele sale și pentru binecuvântarea Diecezei de Iași și a familiei, căreia îi este dedicat anul acesta pastoral.
După ce i-a salutat pe credincioșii români veniți la biserică, Episcopul împreună cu ceilalți preoți au participat în Catedrala din Torino la celebrarea deschiderii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Au prezidat Mons. Cesare Nosiglia, Arhiepiscop de Torino, pr. Gheorghe Vasilescu, parohul ortodox român, pastorul Paolo Ribet, titularul Bisericii Valdese din Torino. Rugăciunea a unit nu numai credincioșii veniți în număr mare, ci și pe majoritatea preoților ortodocși ce lucrează în Piemonte pentru comunitățile române. Seara s-a încheiat cu o agapă fraternă la care s-au alăturat și ceilalți preoți români din Piemonte: pr. Iulian Herciu, paroh de Settimo Torinese, pr. Gabriel Bogatu, paroh de San Pierre în Valle d'Aosta, precum și pr. Eugen Budău, colaborator parohial la Courmayeur.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1179, Ultimul acces: 2024-05-16 04:59:43