Garda Elvetiana - 505 ani de istorie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Garda Elvețiană - 505 ani de istorie

[2011-01-25]
La celebrarea din capela Colegiului Teutonic au participat aproximativ 40 de gărzi alături de foarte puțini externi. Liturghia a fost celebrată de Arhiepiscopul Ferdinando Filoni, din secretariatul de stat al Vaticanului. El le-a spus că asemenea pescarilor ce au primit misiune de la Domnul ca primii Săi discipoli, toți oamenii sunt invitați să îl urmeze și au o sarcină particulară. "Servindu-l pe Sfântul Părinte, într-un mod special, voi participați la misiunea universală a Bisericii", le-a mai spus prelatul. Și-a încheiat predica cu o rugăciune ca gărzile elvețiene să aibă "un impuls înnoit" de fidelitate și slujire.
Cei 110 membri ai Gărzii sunt responsabil cu paza intrărilor în Vatican și a întregii reședințe papale. Următoarea celebrare majoră pentru gărzi va fi la 6 mai, când îi vor aminti pe cei 147 de colegi de-ai lor ce au murit apărându-l pe Papa Clement al VII-lea în 1527. Acea zi va fi marcată și de depunerea jurământului de către noi recruți. Aceștia se vor angaja să fie fideli Pontifului pe perioada lor de slujire, ce durează minim 25 de luni.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1025, Ultimul acces: 2024-05-17 05:12:05