Consiliul general al Asociatiei Scout Catolica Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consiliul general al Asociației Scout Catolică Română

[2011-01-24]
Punctele din ordinea de zi, supuse analizei, discuțiilor și participării active, au fost: rugăciunea, citirea procesului verbal de la întâlnirea anterioară, prezentarea pe scurt a reuniunii Conferinței Internaționale a Scoutului Catolic de la Luxemburg a cărei temă a fost "Unitate în diversitate", a relației ASCRO cu Organizația Națională a Cercetașilor din România și evaluarea finală a acțiunii Lumina Păcii de la Betleem. La final de mandat, ca asistent spiritual general, preotul Alois Hîrja, a prezentat raportul de activitate, iar, după aprobare, fiind tot la final de mandat de responsabili general, Rita Petrea a făcut același lucru. Au avut loc alegeri pentru responsabili generali și au fost votați: Lucian Pal și Rita Petrea, rămânând ca viitorul asistent general să fie desemnat de Preasfințitul Petru Gherghel.
S-au propus soluții pentru participarea în număr cât mai mare la exercițiile spirituale, la sărbătoarea aniversării a 20 de ani de scoutism catolic în Dieceza de Iași, la Jamboreea din vară, la campusurile de formare metodologică, de formare integrativă și la Ziua Mondiala a Tineretului din Spania. "Îmbogățiți cu noi haruri și planuri, cu perspective de lucru și cu noi motive de a lucra în favoarea educației a unității creștine care este datoria tuturor, s-a cristalizat în noi convingerea că unitatea dă putere, că mărturiile în favoarea iubirii ne sunt utile și binefăcătoare iar întâlnirile de lucru deși obositoare sunt necesare și ne ajută", scrie Maria Chelaru la finalul corespondenței pentru situl ieșean.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1078, Ultimul acces: 2024-05-17 04:12:33