Program social-educational in Parohia „Sfantul Haralambie – Flamanda”, din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Program social-educațional în Parohia „Sfântul Haralambie – Flămânda”, din Capitală

[2011-01-20]
Încă din cele mai vechi timpuri, școlile au funcționat în cadrul sau în preajma lăcașurile de cult. Respectând această tradiție, Biserica „Sfântul Haralambie – Flămânda” din Capitală a demarat un proiect social-educațional, care se desfășoară în cadrul Așezământului parohiei, informează TRINITAS TV.
„În anul acesta școlar, la 15 septembrie, am putut deschide centrul. La început am avut un număr de 13 copii cu care funcționăm până astăzi, din care aproximativ un sfert sunt cazuri social-filantropice, ocrotite în baza unor dosare sociale efectuate de asistentele de la Protoieria III Capitală, prin care anumiți copii beneficiază aici de ședere gratuită”, a spus părintele paroh David Pestroiu.
Cu ocazia marilor sărbători creștine sunt organizate serbări la care participă copiii aflați în cadrul Așezământului. De asemenea, parohia dorește să demareze și alte proiecte educaționale.
„Sperăm ca această activitate să continue și să crească în viitor prin extinderea planurilor noastre și în direcția unei grădinițe creștine și de ce nu a unei școli ortodoxe”, a mai spus părintele David Pestroiu.
Înainte de începerea activităților didactice, copiii iau masa în cadrul centrului. Așezământul „Sfântul Haralambie” are un atelier de pictură, o sală de meditație și o sală de mese, precum și un teren de sport, aflat în curs de amenajare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6529, Ultimul acces: 2024-05-17 07:09:56