Biserica in sprijinul semenilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica în sprijinul semenilor

[2011-01-20]
Biserica, prin slujitorii ei, nu a rămas niciodată indiferentă la problemele celor aflați în suferință. Fie că vine în sprijinul acestora duhovnicește, fie material, întotdeauna, cei care au avut nevoie au putut găsi în Biserică un real ajutor.
Un exemplu în acest sens este și o familie din parohia gălățean㠄Pechea IV”. Dacă anul trecut, cei doi adulți și șase copii locuiau într-o singură cameră, nemobilată și neutilată, în condiții greu de imaginat, de la începutul anului, prin sprijinul credincioșilor din parohie, familia locuiește acum într-o casă cu două camere, dotată cu cele de trebuință unui trai decent, informează TRINITAS TV.
„Am turnat în aceste camere o placă de beton, le-am făcut un acoperiș, iar femeile din comitetul parohial s-au solidarizat și le-au construit o sobă. Credincioșii din parohie, văzând că ne-am solidarizat în această acțiune, singuri au început să ne ajute, fiecare cu ce a putut”, a spus părintele paroh Cătălin Vătafu - Parohia Pechea IV, județul Galați.
În scurt timp, prin implicarea directă a enoriașilor, casa și terenul au fost împrejmuite cu gard. Credincioșii din parohie s-au implicat apoi și de integrarea familiei în societate. Părinții celor șase copii au fost cununați la biserica parohiei cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, iar micuții au fost înscriși la grădinița și școala din localitate.
Săptămâna aceasta, întreaga familie, însoțită de nași, precum și de alți credincioși, a participat la o slujbă de mulțumire, oficiată în biserica parohiei. La final, membrii familiei au primit pachete cu alimente și rechizite.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1023, Ultimul acces: 2024-05-17 08:55:35