Noul ambasador al Iranului, in vizita la Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noul ambasador al Iranului, în vizită la Patriarhia Română

[2011-01-19]
Sectorul relații bisericești și interreligioase și Biroul de presă ale Patriarhiei Române ne informează:
Astăzi, 19 ianuarie 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Bahador Aminian Jazi, Ambasadorul Republicii Islamice a Iranului la București.
Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a făcut o scurtă prezentare a vieții sociale din Iran, subliniind importanța dialogului intercultural și interreligios între comunități de culturi și religii diferite. În acest context, domnul Bahador Aminian Jazi a considerat că orice manifestare extremistă motivată religios afectează grav pacea și buna înțelegere între oameni și popoare.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al Iranului la București la începutul misiunii sale diplomatice și a menționat preocuparea constantă a Patriarhiei Române în susținerea dialogului interreligios și intercultural la nivel național și internațional. În acest sens, Patriarhul României a apreciat că religiile lumii trebuie să coopereze în promovarea valorilor spirituale autentice în lumea contemporană pentru apărarea demnității persoanei și a vieții, ca dar al lui Dumnezeu. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat rolul important al posturilor de radio și televiziune TRINITAS, precum și al publicațiilor LUMINA, ca mijloace misionare și mediatice ale Patriarhiei Române, în informarea, promovarea și educarea potrivit valorilor religioase tradiționale. Preafericirea Sa a menționat că anul 2011 a fost proclamat de către Patriarhia Română ca anul reflecției teologice, pastorale și sociale asupra instituției sacre a familiei, de aprofundare și conștientizare a pericolelor cu care se confruntă aceasta în lumea secularizată de astăzi.
În timpul întrevederii, a mai fost apreciată importanța intensificării relațiilor interculturale și interreligioase între cele două popoare pentru o mai bună cunoaștere reciprocă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1237, Ultimul acces: 2024-05-01 11:12:27