Statuia Fecioarei Maria la Fatima din nou la Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Statuia Fecioarei Maria la Fatima din nou la Arad

[2005-08-09]
Credincioșii greco-catolici și romano-catolici, precum și de alte confesiuni din Arad, au avut bucuria să primească din nou în mijlocul lor statuia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima la noua biserică greco-catolică de pe strada Vincențiu Babeș. Pelerinajul a fost organizat ca și anul trecut de Asociația Catolică "Luci sull`Est" care se ocupă de răspândirea în Europa Orientală a Mesajului Sfintei Fecioare de la Fatima. Aradul a fost doar unul din orașele Eparhiei greco-catolice de Lugoj care a avut parte de această mare bucurie spirituală, celelalte orașe fiind: Timișoara, Reșița și Caransebeș.

Statuia a ajuns la biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Arad la ora 10:00AM, în data de 8 august, la șase ani de la sfințirea locului de biserică. O mulțime de credincioși catolici și nu numai, au participat la cele două Sfinte Liturghii (ora 10:30 și ora 17:00), la rugăciunea Rozariului, la Litania Lauretană și la Paraclis, program liturgic care a durat până la orele 20:00. Au celebrat pr. Coriolan Ciprian Mureșan, (de la Episcopia din Lugoj), pr. Davide Muntoni, din Timișoara, pr. prot. on. cons. Coriolan Mureșan (parohul bisericii), pr. Ioan Cudla din Semlac. La programul liturgic a contribuit și lectorul Simonel Boanchiș, proaspăt absolvent de la Roma. Corul parohial "Magnificat" a dat răspunsurile la Sfintele Liturghii și a intonat cântece mariane pe tot parcursul zilei. La Sfânta Liturghie de seară, Părintele Ciprian Coriolan Mureșan, a ținut o cateheză despre Aparițiile de la Fatima, iar pr. Davide Muntoni a vorbit despre Mesajul de la Fatima. Familiile au fost consfințite Neprihănitei Inimi a Sfintei Fecioare Maria.

Mijloacele de informare mass-media au prezentat pe larg evenimentul, insistând nu numai pe evenimentul în sine dar și pe istoria aparițiilor din 1917, istoria pelerinajelor acestor statui precum și pe faptul că anul acesta biserica greco-catolică din Arad a întâmpinat statuia în "haine noi", având în sfârșit bănci și fiind pavată cu marmură. Mai bine de 1500 de credincioși au participat la acest pelerinaj din noua biserică arădeană și și-au exprimat speranța să poată reînnoi această experiență spirituală și anul viitor. Pelerinajul s-a încheiat cu o mare procesiune în jurul bisericii, cântând cu toții imne mariane. Informațiile ne-au fost oferite de pr. Coriolan Ciprian Mureșan.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1254, Ultimul acces: 2024-05-21 04:32:42