Episcopii francezi se opun unei legi impotriva valului Islamic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii francezi se opun unei legi împotriva vălului Islamic

[2010-02-06]
Femeile musulmane ar fi “și mai marginalizate” dacă în Franța ar fi adoptat un proiect de lege împotriva “vălului integral”, susține președintele Consiliului pentru raporturile interreligioase al Conferinței Episcopale Franceze. Mons . Michael Santier a publicat luni, 1 februarie 2010, un comunicat privind concluziile comisiei Adunării naționale însărcinate cu aprofundarea problemei vălului islamic integral. În text, Episcopul subliniază că parlamentul “nu a considerat oportun să asculte opinia responsabililor religioși creștini și ebraici”, și nici să răspundă la scrisoarea lor.
El invită și “cetățenii francezi, și în primul rând catolicii”, să nu se lase “prinși de teama și de teoria ciocnirii între civilizații”, ci să favorizeze calea “dialogului” și a “respectului reciproc”. Potrivit reprezentantului episcopatului, “propunerea unei rezoluții care să aibă consimțământul responsabililor cultului musulman și, din câte se pare, a mai multor partide politice, poate fi un act important”. “Am multe rezerve cu privire la o lege care nu va rezolva problema… Rezultatul ar putea fi contrar efectului dorit și să conducă, prin reacție, la o creștere a numărului de femei care poartă această piesă de îmbrăcăminte. Consiliul Național al Cultului Musulman, prin președintele său, domnul Moussaoui, a declarat clar că `vălul integral` nu este un semn religios și că Coranul nu le cere femeilor să îl poarte”.
“Trebuie să prevaleze bunul simț”, a continuat Episcopul. “Numărul de femei care poartă vălul integral este foarte limitat, și deciziile luate nu trebuie să ducă la stigmatizarea credincioșilor musulmani”. Comunicatul indică faptul că este “esențial să deosebim majoritatea cetățenilor noștri musulmani, care cer să își poată practica liber propriul cult, de o minoritate care, în numele islamismului, încearcă să destabilizeze democrațiile. Dacă dorim ca creștinii aflați în situația de a fi minoritari în țările majoritar musulmane să dispună de toate drepturile lor, trebuie să respectăm în țara noastră drepturile tuturor credincioșilor de a-și exercita cultul lor”.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1048, Ultimul acces: 2024-05-14 18:44:44