Sectie de chirurgie la Spitalul Providenta al Arhiepiscopiei Iasilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Secție de chirurgie la Spitalul Providența al Arhiepiscopiei Iașilor

[2010-02-05]

La începutul lunii ianuarie 2010 a fost inaugurată, la Spitalul Providența din Iași, secția de chirurgie, cu două săli de operație moderne, dotate cu aparatură la standarde europene, informează cotidianul „Ziarul Lumina“.
De serviciile noii secții beneficiază gratuit persoanele asigurate, și cu plată - persoanele neasigurate. Activitatea chirurgicală este garantată de medici cu experiență care sunt și cadre universitare. Proiectul Spitalului Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost inițiat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în anul 1998, în timpul arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, fiind continuat de către Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Din luna februarie 2008, spitalul a primit aviz de funcționare din partea Ministerului Sănătății. Singura unitate cu paturi din structura Bisericii Ortodoxe Române, Spitalul Providența oferă servicii medicale în specialitățile Chirurgie generală, Medicină internă și Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie și ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), funcționând într-o clădire nouă, cu spații moderne, dotări la standarde europene. Unitatea se află în imediata apropiere a Centrului de Conferințe Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Începând cu luna ianuarie a acestui an, secția de chirurgie funcționează cu două săli de operație în care își desfășoară activitatea cadre medicale universitare cu experiență.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1032, Ultimul acces: 2024-05-17 15:56:19