352 de ani de la reinhumarea domnitorului Matei Basarab - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

352 de ani de la reînhumarea domnitorului Matei Basarab

[2010-02-03]

Astăzi, 3 februarie, se împlinesc 352 de ani de la reînhumarea domnitorului Țarii Românești, Matei Basarab, la Mănăstirea Arnota din județul Vâlcea. Inițial, înmormântat la Târgoviște, el a fost reînhumat 4 ani mai târziu la Mănăstirea Arnota, conform dorinței domnitorului exprimată din timpul vieții
Mai multe informații au fost oferite de corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Plecat la cele veșnice la 9 aprilie 1654, și înmormântat inițial la Târgoviște, Matei Basarab a fost adus și reînhumat la data de 3 februarie 1658 în pronaosul Mănăstirii Arnota, așa cum și-a dorit dintotdeauna. Domnitor al Țării Românești, Matei Basarab a ridicat din temelie peste 30 de biserici la care se adaugă refacerea multora atât în țară cât și la muntele Athos, precum și la sud de Dunăre. De asemenea a avut o contribuție majoră la înlocuirea limbii slavone cu cea românească în viața oficială, religioasă și civilă. El a introdus prima legislație scrisă, intitulată Pravila Mică, tipărită la mănăstirea Govora în anul 1640”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 892, Ultimul acces: 2024-05-18 06:50:50