Activitatea Sectorului bunuri imobile bisericesti din Arhiepiscopia Bucurestilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Activitatea Sectorului bunuri imobile bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor

[2010-02-03]

În anul 2009, Sectorul bunuri imobile bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a avut o activitate susținută, ne informează TRINITAS TV. De la începutul anului 2009, sectorul a primit spre soluționare un număr de 297 de lucrări discutate în ședințele Permanenței Consiliului Eparhial și soluționate potrivit rezoluției Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Părintele Iulian Ignat, inspector coordonator bunuri bisericești, a declarat pentru TV TRINITAS: „În anul 2009 am desfășurat foarte multe activități, mai ales de inspecție la parohii, aproximativ 56 inspecții, pe temeiul 1474. Pentru anumite parohii care au depus cereri la Arhiepiscopia Bucureștilor s-au realizat și documentații cadastrale. Aproximativ 26 parohii au depus cereri și s-au efectuat măsurători pentru acestea, iar acum pentru cele care nu au avut act de proprietate se obține și acest act. În anul 2009 s-au înregistrat foarte multe contracte de comodat, ordine de repartiție, ceea ce ne bucură pentru că într-un fel foarte mulți preoți și-au găsit locuri unde să stea. Pentru anul 2010 este o prioritate să găsim noi imobile pentru preoții din Eparhia noastră”.
Pe lângă inspecțiile și ajutorul în demersul parohiilor de a intra în posesia actelor de proprietate, Sectorul bunuri imobile bisericești a fost de un real folos preoților parohi din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Pe lângă inspecții s-a acordat asistență juridică, asistență din toate punctele de vedere, al imobilelor și al administrării acestora pentru o mai bună organizare și mai bună administrare a averii bisericești. În 2010 nădăjduim ca să fie o lucrare mult mai deschisă pentru ca noi cei de la Centru Eparhial să putem să-i sprijinim pe toți cei de la parohii, de la preot până la consilierul din parohie care dorește să facă ceva pentru biserică”, a declarat părintele Iulian Ignat.
Unul din cele mai importante obiective pentru anul 2010 al Sectorului bunuri imobile bisericești este acela de a continua demersurile pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1107, Ultimul acces: 2024-05-17 22:44:22