Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a sfintit si inaugurat muzeul parohial al Bisericii „Sfantul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit și inaugurat muzeul parohial al Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitală

[2010-02-02]

Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit astăzi, 2 februarie, muzeul parohial al Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare - Curtea Veche” din Capitală, ne informează Radio TRINITAS. La eveniment a participat si primarul sectorului 3, Liviu Negoiță. Muzeul adăpostește obiecte de cult care datează din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evocat importanța unui asemenea muzeu parohial: „Acest muzeu, care acum a fost sfințit, poate fi folosit uneori și pentru activități de cateheză cu tinerii în parohie și chiar pentru unele rugăciuni fiindcă este plin de icoane. Noi am sfințit și icoanele mai importante de aici ca să arătăm că acest muzeu poate să fie și un mic paraclis. Indiferent că este vară sau iarnă se poate recomanda pentru circuitul pelerinajelor noastre și acest loc acum sfințit, și anume Muzeul de Artă Bisericească al Parohiei Curtea Veche din București”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1045, Ultimul acces: 2024-05-18 12:16:34