Bisericile Rasaritene ajutate de Occident - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bisericile Răsăritene ajutate de Occident

[2010-01-19]
Adunarea Asociaților de Ajutorare a Bisericilor Răsăritene (ROACO) va dedica următoarea întâlnire găsirii de căi pentru sprijinirea clerului, în special din Europa și din Orientul Mijlociu. Într-o notă a Congregației pentru Bisericile Răsăritene, care patronează ROACO, se explică faptul că această a 82-a sesiune va avea loc de marți și până miercuri în Vatican. Centrarea pe cler vine în contextul celebrării Anului Preoției în Biserica Catolică.
În comunicat se spune că "după schimbările din 1989, Bisericile Catolice Răsăritene din Europa Centrală și de Est au avut bucuria de a putea hirotoni din nou numeroși preoți tineri, inclusiv căsătoriți - conform tradiției străvechi a Bisericilor lor. Datorită condițiilor economice modeste din țările lor și absenței structurilor ecleziale de auto-finanțare, întreținerea preoților a fost garantată în mare măsură de Bisericile din Occident prin asociații de ajutor, membre ale ROACO." Congregația afirmă că "după douăzeci de ani, a venit timpul unei evaluări a perspectivelor de viitor".
Privitor la preoții din Orientul Mijlociu, această evaluare se va concentra pe asistența lor medicală și pe vârsta lor înaintată. Participanții la sesiune vor dezbate și situațiile concrete din Eritreea, Etiopia și Irak. Întâlnirile se vor desfășura în aula de conferințe a Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. Reprezentanți a aproximativ 20 de asociații catolice din zece țări occidentale vor participa la eveniment, alături de delegatul apostolic din Ierusalim, Arhiepiscopul Antonio Franco, și Nunțiul Apostolic din Sudan și Eritreea, Arhiepiscopul Leo Boccardi. ROACO este o organizație fondată în 1968 de Congregația pentru Bisericile Răsăritene. De două ori pe an reunește asociațiile angajate în sprijinirea acestor Biserici în dimensiunile lor: cult, cler, formare pastorală, educație, sănătate și asistență socială.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1482, Ultimul acces: 2024-05-05 04:07:18