Vizita pastorala in Parohia Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în Parohia Galați

[2005-05-12]
Episcopul Petru Gherghel a efectuat în zilele de 14 și 15 mai vizita pastorală în Parohia Galați. Vechimea acestei comunități datează de sute de ani în negura istoriei. Parohia Galați numără în prezent 624 de familii cu 1.718 credincioși. Activitatea pastorală este condusă din anul 1999 de pr. Eusebiu Pișta, fiind ajutat îndeaproape de vicarii parohiali: pr. Tarciziu Albert, pr. Damian Anton, pr. Martin-Maricel Baciu și pr. Viorel Cuș, din cadrul Ordinului Fraților Minori Conventuali.

Sâmbătă, 14 mai, la ora 17.00, episcopul a fost întâmpinat în fața bisericii de un mare număr de copii, tineri și credincioși. După ce le-a mulțumit pentru primirea călduroasă, a recitat împreună cu ei sfântul Rozariu, iar începând cu ora 18.00, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică, păstorul diecezei a prezidat la ora 8.30 sfânta Liturghie pentru tineri, iar după celebrarea euharistică a rămas să-i întâlnească pe tineri și să discute cu aceștia.

A urmat sfânta Liturghie pontificală la ora 10.30, la care au participat foarte mulți credincioși. La ora 11.30 a avut loc întâlnirea episcopului cu consiliul parohial și sinodal.

După-amiază, începând cu ora 14.00, episcopul a vizitat amplasamentul noii biserici din Galați. După această vizită, un moment deosebit l-a constituit întâlnirea cu copiii, cărora li s-a adresat în cadrul Liturghiei de la ora 16.00.

Vizita pastorală s-a încheiat cu celebrarea sfintei Liturghii în filiala Foltești și cu binecuvântarea solemnă, episcopul mulțumindu-le credincioșilor pentru credința și participarea la celebrările care au avut loc cu ocazia vizitei canonice.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 8147, Ultimul acces: 2024-03-27 19:18:19