Prima zi din an la Baia Mare. PS Iustin prezinta o icoana dedicata Anului Omagial 2020 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima zi din an la Baia Mare. PS Iustin prezintă o icoană dedicată Anului Omagial 2020

[2020-01-01]
de Sorin Ionițe

Episcopul Iustin a slujit în prima zi din an, miercuri 1 ianuarie 2020, la Catedrala din Baia Mare în prezența a sute de credincioși și înconjurat de mai mulți copii pe care i-a învățat să se roage în fața „Icoanei Familiei creștine sub ocrotirea Maicii Domnului”.
Reprezentarea iconografică a fost realizată în mod special pentru Anul 2020, proclamat în Patriarhia Română drept „An omagial al pastorației părinților și copiilor” și „An comemorativ al filantropilor ortodocși români”.
Cadru din timpul Sfintei Liturghii. Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
După Sfânta Liturghie, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a sfințit „Icoana Familiei creștine sub ocrotirea Maicii Domnului” care a fost așezată spre cinstire în catedrală.
PS Iustin sfințește icoana dedicată Anului Omagial 2020. Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
La finalul slujbei, ierarhul le-a acordat atenție micilor credincioși care sunt familiarizați cu participarea la slujbe în Catedrala Episcopală din Baia Mare.
PS Iustin vorbește cu copiii la finalul slujbei. Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
A devenit deja o tradiție ca Episcopia Maramureșului să prezinte pe 1 ianuarie o icoană dedicată anului omagial care începe.
În prima zi din 2019, Anul Omagial al satului românesc în Patriarhia Română, la Baia Mare a fost sfințită o icoană cu reprezentarea Născătoarei de Dumnezeu intitulat㠄Icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea satului românesc”.
Icoana emblematică a Anului Omagial 2020 este icoana Sfinților Părinți Ioachim și Ana și a fiicei lor, Fecioara Maria, care a fost prezentată tot în prima zi din an la Catedrala Patriarhală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2863, Ultimul acces: 2024-04-16 01:23:25