Schimbarea la Fata a Domnului sarbatorita la Schitul Magureni. Liturghia a fost oficiata de doi arhierei ai Bisericii noastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Schimbarea la Față a Domnului sărbătorită la Schitul Măgureni. Liturghia a fost oficiată de doi arhierei ai Bisericii noastre

[2017-08-08]
de Gheorghe Anghel

La hramul Schitului Măgureni din Episcopia Devei au coslujit doi arhierei ai Bisericii noastre. În ziua Schimbării la Față a Domnului, duminică 6 august 2017, Preasfințitul Părinte Gurie și Preasfințitul Părinte Timotei au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Omilia a fost rostită de PS Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, care a vorbit despre semnificația teologică și duhovnicească a praznicului dumnezeiesc.
În cadrul slujbei, dicaonul Ovidiu – Gheorghe Murari a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Înălțarea Domnului” din orașul Simeria, protopopiatul Orăștie, iar teologul Dănuț – Ionel Sandu a fost hirotonit diacon, urmând a păstorii sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” a localității Pricaz, protopopiatul Orăștie.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei pentru bucuria de a sluji împreună la acest însemnat praznic, iar credincioșilor prezenți le-a adresat un cuvânt de binecuvântare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 78, Ultimul acces: 2018-06-17 10:59:41