Arhiepiscopul Casian i-a indemnat pe detinutii din Galati sa valorifice timpul pentru pocainta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Casian i-a îndemnat pe deținuții din Galați să valorifice timpul pentru pocăință

[2020-01-16]
de Mihail Mere-Albe

În cuvântul adresat deținuților de la Penitenciarul din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a îndemnat joi ca perioada petrecută în privare de libertate să fie un timp al pocăinței și al îndreptării.
În Eparhia Dunării de Jos, sărbătoarea închinată cinstirii lanțului Sfântului Apostol Petru a fost un prilej de rugăciune și de filantropie pentru persoanele private temporar de libertate din cadrul Penitenciarului de maximă siguranță din Galați, dar și din celelalte două penitenciare de la Brăila și Tichilești.
La Galați, activitățile au debutat încă din ajunul sărbătorii cu un program misionar, în care 10 studenți de la Secția Asistență Socială din cadrul cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, însoțiți de directorul Departamentului Teologic, părintele Lucian Petroaia, au avut un dialog pe teme de morală creștină cu un grup de deținuți-elevi de la Școala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cadrul unității de detenție, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Joi, Arhiepiscopul Casian a oficiat o slujbă de mulțumire și o slujbă de pomenire pentru martirii, deținuții și angajații Penitenciarului Galați, trecuți la cele veșnice.
La final, ierarhul i-a binecuvântat pe deținuți, i-a întărit în credință și le-a oferit daruri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 905, Ultimul acces: 2024-04-17 02:19:51