Pr. Daniel Romila OFMConv: Catehism pentru Mir - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Daniel Romila OFMConv: Catehism pentru Mir

[2018-03-14]
Pentru pregătirea pentru Mir
De curând la Editura Serafica a fost publicată cartea „Catehism pentru cei care se pregătesc să primească Taina Sfântului Mir”, sub îngrijirea pr. Daniel Romila OFMConv. A apărut în format: 10Ś14 cm; 92 pagini color; preț 5 lei. Poate fi comandată prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com; prin telefon: 0785.222.017 sau 0741.120.321; sau de pe situl www.edituraserafica.ro.

De multe ori, în viața sa publică, Isus a promis apostolilor, dar și urmașilor lor, că îl va trimite pe Duhul Sfânt, iar la ultima Cină a spus: „Și Eu îl voi ruga pe Tatăl, iar El vă va da un alt Mângâietor ca să fie cu voi totdeauna. Duhul Sfânt, pe care îl va trimite Tatăl în numele Meu, vă va învăța toate și vă va aminti toate câte vi le-am spus Eu” (In 14 ,16.26). Isus, după învierea Sa, rămânând cu apostolii timp de 40 de zile, i-a pregătit să îl primească pe Duhul Sfânt. Iar când s-a înălțat la cer le-a spus să aștepte în Ierusalim venirea Duhului Sfânt, a noului Mângâietor. La zece zile după Înălțarea la cer, în ziua Rusaliilor, în timp ce apostolii erau reuniți în Cenacol, cu Preasfânta Fecioară Maria, are loc împlinirea promisiunii.
Duhul Sfânt, cu darurile Sale, a intrat în inimile apostolilor: i-a întărit pentru a fi capabili să învingă dificultățile, să sufere și să moară pentru Isus; au fost iluminați, au înțeles învățătura lui Isus; au fost sfințiți pentru ca să îl iubească pe Dumnezeu și pe aproapele. Aceasta a fost prima misiune sau confirmare. De atunci apostolii au început să își pună mâinile asupra celor botezați, pentru a le comunica pe Duhul Sfânt, pentru a-i mirui. Ei făceau ceea ce le ceruse Isus, confereau un Sacrament instituit de Domnul, pentru ca cei miruiți să crească în viața supranaturală și pentru a intra pe deplin în comunitatea credincioșilor lui Isus. Prin acest Sacrament, administrat odinioară de apostoli, iar astăzi de către Episcop, se primește abundența Duhului Sfânt și darurile Sale, ca să putem mărturisi cu tărie și fără șovăire credința creștinească, să luptăm neînfricați împotriva dușmanilor mântuirii noastre și să conlucrăm la sfințirea lumii.
Acest catehism pentru Taina Sfântului Mir este un mic ajutor pentru a înțelege primele noțiuni ale credinței, sub forma de întrebare și răspuns, și este destinat în primul rând celor care urmează să primească Sacramentul Mirului sau Confirmațiunii, dar și celor răspunzători de cateheză, părinților și nașilor; de asemenea, lectura lui va fi folositoare pentru toți ceilalți creștini. Catehismul urmează structura tradițională a catehismelor deja publicate în România, îmbogățit cu o grafică de excepție, color. Conținutul articulează credința în jurul a patru piloni: mărturisirea de credință catolică, sacramentele, poruncile și rugăciunea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 713, Ultimul acces: 2024-04-17 17:13:02